Translate

Popüler Yayınlar

25 Temmuz 2012 Çarşamba

IBM küme güçler Murchison Geniş açılı Dizi radyo teleskop, her zamankinden daha hızlı evrenin gizemlerini cevaplar (video)


IBM küme güçler Murchison Geniş açılı Dizi radyo teleskop, her zamankinden daha hızlı Video evrenin gizemlerini cevaplar
Radyo teleskop operatörleri bir sorun olduğu kadar sahip verilerin çığ ile başa çıkma ilk etapta bu bilgileri alma gibi. Wellington Victoria Üniversitesi fazlasıyla farkındadır ve doğru yayılmıştır IBM güçlü bir için (eğer çok dil-bağlama) iDataPlex dx360 M3 işlem küme yaklaşan Murchison Geniş açılı, dizi, tufan ile sınıflandırıyor. Kombine, derin uzay ve güneş atmosferik sondalama 4.096 dizi antenler olacak Xeon saniyede 8GB ayarlamak için sinyal veri mücadele tabanlı küme ve günde 50TB hakkında - bir olduğunu Nexus 7 sizden daha astronomi yetmeyecek , millet hapşırmak. Bir 10Gbps ağ bağlantısı bilim adamları yaklaşık 435 millik trek kaydetmek için Perth sonuçları besler. İnşaat ortalarında adım hala, ama yıldız oluşumu ve güneş patlamaları ve bilmece çözmek yardımcı olur Avustralya ($ 52.200.000 ABD) Murchison dizi harcanan 51.000.000 $ yararlı olabilir.
KAYNAK: Ubergizmo  Murchison Geniş açılı Array (Facebook)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder