Translate

Popüler Yayınlar

24 Temmuz 2012 Salı

Android, ABD Akıllı Telefon Pazarının Yarısından Fazlasına Hükmediyor!

Android


Google‘ın açık kaynak kodlu mobil işletim sistemi büyümeye devam ediyor! Bazı popüler internet sitelerinde yayınlanan ısmarlama tahmin makalelerinde, Android‘in öldüğü ve Microsoft’un Apple’ın ardında ikinciliğe oturacağı iddia ediliyordu. Fakat yayınlanan son istatistikler bu iddiaların saçmalıktan ibaret olduğunu ortaya koyuyor.
comScore’un sonuçlarına göre; ABD’deki 13 yaş ve üstü akıllı telefon sahiplerinin %51′i Android, %30.7′si iOS, %12.3′ü Blackberry ve %3.9′u Windows Phone işletim sistemini kullanıyor. Google’ın platformu Aralık 2011′den Mart 2012′ye kadar %3.7, Apple’ın platformu %1.1 pazar payı kazanmış. Öte yandan RIM ve Microsoft cephesinde sırasıyla %3.7 ve %0.8 kayıp gerçekleşmiş.
Yılbaşından bu yana geçirdiğimiz üç aylık periyotta birçok Android akıllı telefonu tanıtıldı, fakat Mart ayı sonu ve Nisan gibi piyasaya sürülebildi. Buna rağmen yükseliş devam etti ve Android, %50 pazar payını devirerek Amerika’nın yarısından fazlasıan hükmetmeye başladı. Sonraki çeyrekte Galaxy S III, HTC One serisi, Huawei ve ZTE gibi üreticilerin Amerika’daki baskısını arttırmasıyla büyümenin çok daha fazla olacağı tahmin ediliyor.

Akıllı telefon ve normal telefon kullanıcılarını üretici bazında değerlendirdiğimizde sıralama şu şekilde oluyor; Samsung, LG, Apple, Motorola ve HTC. Listelenen şirketlerden üçünün uzak doğulu ve diğer ikisinin Amerikan olduğunu görüyoruz. Aynı şekilde beş isimden dördü çoğunlukla Android işletim sistemiyle donatılmış ürünler satışa sunuyor.
İlerleyen aylar hem mobil işletim sistemleri hem de üreticiler için epeyi öneme sahip. Bugün yeni işletim sistemi Blackberry 10′un duyurusunu gerçekleştiren Research in Motion, rakip platformlardan esinlenerek geliştirdiği yeni sürümüyle mevcut kullanıcılarının yanı sıra ortalama tüketicilerin gelecekteki kararlarını etkileyebilir.
Yeni iOS versiyonun Haziran’da, Apollo kod adlı Windows Phone 8′in ise sonbaharda geleceği biliniyor. Samsung’un WP8′li bir Galaxy S III’ün çalışmalarına başladığı iddia ediliyor. Kısacası; Android işletim sistemini zorlu günler bekliyor. Bu yıl içerisinde Microsoft ve RIM’in tekrar dirildiğine şahit olabiliriz.
İstatistiklerin detaylarına aşağıdaki kaynaktan ulaşabilirsiniz.
Kaynak: comScore

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder