Translate

Popüler Yayınlar

29 Temmuz 2012 Pazar

Yan haklar için yeni tasarım Sadece Google-law

Aslında bir çok tanınmış resim arama motoru var. DAPD
Güç koruma yasası tüm ticari kullanıcılar için yayıncılar bir tanıtıcı vermelidir. Şimdi sadece arama motoru almalıdır. 

  Yayıncılar basın ile ilgili doğru kesinlikle bir Lex Google olacaktır. Planlanan hediye yeni bir taslak uzun federal hükümetin hukuk "arama motorları sağlayıcı tarafından yayın performansı sistematik erişim önünde" sadece korumak gerektiğini sağlar açıkça artık yayıncılar bakar olmuştur.
Bloglar, aynı zamanda tüm "Sektördeki diğer sanayi şirketleri" ikinci taslağa göre, hafta sonu artık Federal Adalet Bakanlığı dahil tarafından tanındı.

Haziran ayı sonunda yayınlanan ilk taslağı ağ üzerinde yayın içeriği için tüm ticari kullanıcılar ödemek istenmesi gerektiğini henüz gördüm. Bu taslak internet topluluğunun şiddetli eleştirilere korkuyordu, ama aynı zamanda nerdiger eğilimleri gibi Alman Sanayi BDÖ, üyeleri için ek maliyetler Federasyonu gibi tamamen şüphelenilmeyen kurumlar karşılaştı.
Alman Gazete Yayıncıları Federal Birliği, BDZV sonra kendilerini "Google & Co sepeti" için harnessed izin BDÖ suçlamıştı. Şimdi Adalet Bakanlığı, ticari kullanım tanımı açısından zorluk var - örneğin ticari veya özel zevk için serbest gazeteci tarafından bir blog? - Kendi şekilde çözüldü: ortak kullanımı için arama motorları hariç olmak üzere, ticari ya da bir sorun olsun.
Uzun federal hükümet tarafından verschaukelt var yayıncılar ile rahat, hangi tüm sağlam değil: "arama motorları çalışmıyor kullanın," Twitter Springer medya politika sorumlusu Christoph Keese söyledi. Bir yardımcı sağ arama motorları ve sadece sınırlı olabilir "toplayıcılar yanı sıra diğer tüm copyists konuda ücretsiz bir geçiş." Yeni taslak söylüyorlar "gazetecilik dışı arama motorları için hiçbir ücrete tabi değildir, buyurun," fikri mülkiyet hakkı için BDZV lobicilik koordine Keese, tweeted.
Ucuz Telafisi yok
Tasarım yayıncılar için bir sineklik olduğunu, onların gazete ve dergiler korunması hakkı için kampanya dört yıl boyunca film ve müzik prodüksiyonları korunması benzer bir performans gerektirir. Adalet Bakanlığı da ikinci taslak biz yayıncılar, geleneksel iş modelleri için tazminat tasvip etmiyorum sağlayacak bol bol temiz sulanır hale getirir.
Taslak kararda bu ölçüde, sağ yayıncılar ve kullanıcılar için değişen şartlar karşısında mülkiyet "sadece sınırlı kapsamında garanti" olacağını belirtti "gerekli yayıncılık meşru çıkarlarını korumak için." Bu nedenle, arama motorları ve haber toplayan sınırlamak gibi Google Haberler gibi "sistematik talepleri" için yeterlidir. Tasarı Ağustos ayında Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilecektir. Ama eleştiri: "daha fazla soru farklılaşma vardır - örneğin, ne bir arama motoru, net bir tanımı bulunmayan" Tabea Roessner, Federal Yeşiller için medya sözcüsü. Yayıncılar için yeni taslak ters oldu: "yayıncılar ayak kendini vurdu var. Google sadece orada olabilir - ama onlar hiçbir şey yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder