Translate

Popüler Yayınlar

29 Şubat 2012 Çarşamba

Mobil cihazlar için açık işletim sistemleri Smartphone için Özgürlük



 

Akıllı telefonlar için işletim sistemleri sık yayınlanır - dApple ve Google gibi şirketler kontrol altında tutmak vardır. Peki iki alternatif projeler açık sundu. Ben Swan tarafından

Ayrıca, PC üzerinde. Cep telefonu ekranı ekran görüntüsü için Ubuntu: Ubuntu.com
BERLİN taz | Şimdi kim bir akıllı telefon satın alıyor, platformlar kapalı değişen derecelerde sadece seçim vardır: işletim sistemi Google Android, genel olarak açık kaynak kodlu olduğundan daha kontrol etmek için Apple iPhone ama önemli parçaları hala Internet grubu telif hakkı altında o vardır.
Microsoft Windows Mobile 7 RIM BlackBerry OS gibi küçük çıkacaktır. Nokia'nın Symbian artık tüm programcılar değiştirebilirsiniz açık kaynak olarak kullanılabilir, ancak önerilmemektedir rağmen. Şu an Barselona, ​​İspanya karşılayan Mobil Dünya Kongresi (MWC), şu anda iki iyi bilinen açık kaynak kodlu projeler bu konuda fikirlerini sundu var - mevcut platformlar bir uzantısı olarak bir, bir model olarak diğer tamamen yeni.

Ubuntu projesi, Linux masaüstü, acemi Windows alternatif arasında en popüler aynı varyantı Google Mobile işletim sisteminin genişletilmesi için Ubuntu üzerinde Android ile serpiştirilmiş edilir. Bu platformu artık satış bile iOS Apple sunuyor, özellikle de makul görünüyor. Fikir: standart Android ek olarak başka bir Ubuntu uzanan bir smartphone küçük bir masaüstü bilgisayar kılan, kullanılabilir. Bu kez bir monitör bağlamak için cihazı - Bluetooth klavye ve fare tamamlamak için.
MWC sergilenecek bir prototip olarak, çok iyi: PC Ubuntu gelen kullanılır gibi telefonunuzu kullanabilirsiniz. Takvimini ve iletişim için Android adres defterine aynı zamanda kazanç erişimi - SMS gelen aramaları yanı sıra gösterilir.
Entegre bir tarayıcı bir PC gibi sörf sağlar, videolar açık kaynak programı VLC player ile izlenebilir. Ayrıca mevcut televizyon bir yoludur: Eğer bir TV monitörü için telefon bağlamak ise büyük ve çok görünür sembolleri erişmek için basitleştirilmiş kullanıcı arayüzü "Ubuntu" televizyon üzerinden medya içeriği ile ilgili olan görülebilir.
Donanım gereksinimleri oldukça düşük: 1 GHz hızında çalışan çift çekirdekli bir işlemci, bir hızlandırılmış grafik yongası gibi, olmalıdır. Android 2.3 (Gingerbread) dayanır. Bu Android için Ubuntu pazarı vurduğu zaman henüz belli değil - doğrudan teknolojisini entegre olabilir üreticileri ile açık kaynak projesi tartışmaları,.
Ayrıca internet, bootloader indir kilidini veya kilitsiz Android cihazı köklenme bir yol olarak ilgilenenler ihtiyacı kolayca Ubuntu projesi, gerekli yazılım koyabilirsiniz. Linux için her yerde - Bu projenin amacı, kullanıcıların sadece onunla bir cihaz taşımak zorunda kalıyorsunuz.Bir tarayıcı ve işletim sistemi
Bir biraz farklı bir yaklaşım, MWC Mozilla üreticisi. Onun projesi Boot Gecko (B2G) denilen ve açık Web veya açık kaynak işletim sisteminin bir türüdür. Teknoloji aynı zamanda Android ile uyumlu akıllı telefonlarda çalışır - Linux altında yerleştirilen B2G. Sistemi "gecko" yarattı Mozilla teknolojisine dayalı gelişmiş bir tarayıcı sunuyor.
Programcılar zamanki web programlama kendi uygulamaları, diğer şeyler arasında Mozilla gösterileri, bir fotoğraf editörü ile gelişebilir. Yeni platformun potansiyel ortakları, cep telefonu operatörü Telefonica O2 ve T-Mobile, o MWC Pazartesi dediğim gibi. Telefonica, bu yıl ilk uçak hayal etmek istiyor. Alternatif olarak, kullanıcılar tarafından kendi kurulum için ayrıca Mozilla B2G serbest bırakır.
KAYNAK:http://www.taz.de/
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder