Translate

Popüler Yayınlar

1 Ağustos 2012 Çarşamba

Şifre çalmak için Linkedin karşı şikayet Bir hash Web kadar eski

Kullanıcılar, veri girmek ve onlar çalıntı olmayacak umuyoruz Resim:. Reuters
Bir Linkedin Ruhsat iş ağı çalınan yakınıyor, son erişim binlerce idi. Onun iddiası: ağı şifre korumalı bulunmamış.

İki hafta Linkedin Business Network'ün bir veritabanında faili meçhul çöküşünden sonra bir milyon dava yüzünü görür. Illinois ABD devlet A Linkedin Ruhsat eski bir güvenlik sistemlerinin kişisel verileri ile tehdit San Jose, Linkedin suçlanan diğer üyeleri adına bir sınıf eylemi, California şehrin Adalet şikayet etti ve sahip çok geç hırsızlığı sonra kullanıcıyı bilgilendirir. Uyuşmazlık konusu miktarın fazla beş milyon dolar değerindedir.
İnternet şifreleri sözde bir hash fonksiyonu ile tahrif edilmiştir ortaya çıktı. Bu bilgileri biraz çaba ile görünür hale getirilir, böylece gerçek bir şifreleme değildir.
Başvuran Linkedin zaten 1995 yılında geliştirilmiş olan eski bir karma algoritması, SHA1 biçimi, veri tabi olduğu iddia ediliyor. Şirketin düz geri çeviri karıştırdığı için rastgele değerler ile tamamlamış olması, yani, önce "tuzlu" şifrelerini başarısız olmuştu. Böylece Linkedin yaparken "ciddi risklere kullanıcıların hassas verilerin bütünlüğünü," bu davada diyor.
Kullanıcı profilleri için hiçbir girişim vakası olmuştu veri hırsızlığı sonra Linkedin açıklamada Çarşamba söyledi. Uygulama nedenle görünüşte "durumu sömürmek isteyen avukatlar tarafından tahrik edilmiştir." Olarak Suçlamalar anlamsız ve Linkedin Öte yandan temasa geçecektir, tekrar savaşmaya karar verdi.

Çevrimiçi ağ 150 milyondan fazla üyesi vardır. Çoğu özel kullanılan Facebook aksine iş bağlantıları bakım Linkedin profillerini veya yeni bir iş bulma hizmet etmek. Veri hırsızlığı ölçüde belirsizdir. Basında çıkan haberlere göre 6.5 milyon "karma" şifrelerini yaklaşan bir Rus web sitesi kadar açık edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder