Translate

Popüler Yayınlar

1 Ağustos 2012 Çarşamba

Crypto.cat ile Güvenli Sohbet Kediler kriptolog


Kırmızı Kedi kötü kulak misafiri yenmek için eşittir Resim:. Screenshot: Crypto.cat
Birçok kullanıcı değil, kendi kontrolü altında güç, Nadim Kobeissi yeri vardır. Bu yüzden şifrelenmiş tarayıcı sohbet icat etti. Burkhard Schröder ile

 kedi kırmızı, tatlı büyük gözleri vardır ve utangaç bir köşede oturuyor. Proje: Sert fena halde pixellated doldurulmuş hayvan düşmanca bir devlet ve izleme endişeleri vardır inanmak crypto.cat kedi bir sembol mümkün World Wide Web üzerinde yatıyordu kanlı internet ve teknoloji düşmanları, şifreli için yapar olduğu Sohbet - diğer bir deyişle olmadan dinledi edilecek.
Nadim Kobeissi, crypto.cat öncülük, Lübnan kökenli felsefe ve siyaset bilimi, 21 yaşındaki Kanadalı öğrenci. O kedileri seviyor ve Kriptografi, şifreleme bilimi - bilgi ve marul içine verileri dönüştürmek için başka bir yol.
Kolay gerçekten Hiçbir şeyin yok yüklemek için giremedi gelmez, hiçbir karmaşık talimatları, kılavuzları okumazlar. Herkes bir bildiği, orada olduğunu ve kime güven size "sohbet" ve gerçek zamanlı olarak da dilerse - Sen sanal sohbet odası, herhangi bir takma ad ile istediğiniz ismi yazdığınız ve sadece git, web tarayıcısı crypto.cat ile sörf olacak .
Katzenkryptografie projenin teknik zordur ve açık kaynak kodlu, kaynak kodu ile izlenebilir. Bu ticari olmayan kuruluşların üyeleri, daha genel olarak onların gizliliğini korumak isteyen kişilere yönelik, kimin için bir somun çekim kırmak için balyoz kullanarak özel bir kripto yazılımı kullanımı, gerçek zamanlı koruma bilgi alışverişi yapmak istiyorum gazeteciler edilir - bir otel veya internet cafe, aynı zamanda profesyoneller için, günlük yaşamın dijital veri şifreleme için.
Uluslararası izleme lobi, fakat Facebook, Google Talk veya Skype Internet telefonu gibi tüm sözde sosyal ağlar üzerinde: Kırmızı piksel muhalifleri hızlı Cat vardır. Nadim Kobeissi Bu bilgiler, kullanıcıları hakkında toplanan bilgilerin "büyük kitle" sülükler, ancak bakım gizliliğini korumak için değil uyarır. "Çok onu online kılan sizin kontrolünüz altında gerçekten değil", ama hükümetler ve şirketler pençesine alır.
Tekrar ve tekrar terör şüphesi altında
Soruşturma Wikileaks yayınları teknik Kobeissi desteklenen, ancak bu bile bir gösteri düzenledi sadece. Bu ayar, popüler olmayan güvenlik yetkilileri bakmak yapar. Ama görünüşe göre bir tarafında diken, ama onun projesi crypto.cat bir gösteri yoktu. O düzenli alır onun biniş kartı üzerinde harfleri "SSSS" . Bu "İkincil Güvenlik Eleme Seçimi" anlamına gelir ve ABD'de havayolları ile terör zanlısı bir işaretidir. Bu etkilenen için iç hat uçuşları ve diğer taciz vücut aramaları anlamına gelir.
Nadim Kobeissi, bununla birlikte, etkilenmiş olamaz. Bir röportajda ABD Wired dergisi ile , o da ancak, ona gözdağı söyledi. "Arkadaşlarım, 2008 yılında Lübnan'da öldürüldü, benim evim bombalandı, babam 2008 öldürüldü Beni korkutmak istiyorsanız, o zaman Suriye'de Esad sahip işkenceciler bana teslim etmek gerekiyor. "
Crypto.cat da nüfus sansürlendi hükümet ve internet erişimi karşı isyan veya büyük ölçüde kısıtlanmış ülkelerdeki Internet kullanıcıları için bir proje olduğunu ve özel bir bilgisayar değil, istisnadır. World Wide Web ancak hiçbir yerde almak için bir tarayıcı olmadan - ve herhangi bir tarayıcı daha fazla sahip değil. Katzenkryptografie başka bir avantajı vardır: Bunlar, Android gibi bir smartphone kullanmak bile rağmen gizlilik, üreticinin iş modelinin Lever şifreleme ve koruma.
Rahip olmayan kimse için bir proje
Nadim Kobeissis fikri yeni değildir: Şifreli Sohbet erken doksanlı beri öyle. Sadece teknik karmaşıklık uyandım yatıyordu: Kim bilir, birkaç fare tıklaması ile veya nasıl anında mesajlaşma yazılımı için her türlü dinleyicilerden önce gerçek zamanlı dijital sohbet getirmek için ne Internet Relay Chat istemci asimetrik şifreleme ile baş etmek zorunda ? gizle Devrimci kolay kullanım için şifreleme sohbeti yapmış etmektir. Dezavantajı: Tarayıcınızda olabilir hala tehlikeli acmanız var.

Ama Kobeissi zaten onun uğrunda sadece yapmak nasıl bir fikir vardır, ancak bu bile meraklılarının ve nerds mutlu: o yakında Jabber gibi "geleneksel" sohbet müşteriler Katzenkryptografie uygulayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder