Translate

Popüler Yayınlar

16 Ağustos 2012 Perşembe

Bu vahşi vizyoner Linux Apple'ın Sonraki içine kendi şirketini açmak istiyor

Ubuntu Linux Canonical, yapımcısı, hala iş yedi yıl sonra karlı değil iken Tabii Red Hat sadece kar neredeyse $ 150 milyon $ 1 milyar gelir işareti biniyoruz.
Ubuntu kurucusu Mark Shuttleworth diyor ... Ne olmuş yani?
O Kanonik için büyük planları var ve o daha büyük bir sorunu çözmek için çalışıyor: hep başka şeyler için ücretsiz ve sadece ücretleri için yazılım uzaklıkta verirse açık kaynak kodlu bir şirket para kazanabilirsiniz?
"Biz Red Hat çok daha küçük olduğunu ve bizim modeli oldukça farklı. Biz ücret Red Hat için ücret istiyorsunuz yazılım ücretsiz yayınlayabilirsiniz. Onların modeli daha geleneksel bir mülk yazılım modeli gibi yani," diye İş Insider söyledi.

"Tescilli" Red Hat çağrılması açık kaynak dünyasında bir "yo mamma" hakaret gibidir. Kayıt için, Red Hat Linux yazılımı ücretsiz olarak kullanılabilir. Şirket güvenlik güncelleştirmeleri de dahil olmak üzere tüm destek için abonelikler ücretleri. Ubuntu güncellemeleri için ücret ama teknik destek için abonelikler satıyor gelmez. Ama Shuttleworth tam bir Red Hat inşa etmeye çalışmıyorum. O başka bir Apple inşa etmek istiyor.
Bir yıl önce Kanonik Birlik denilen Ubuntu masaüstü sürümü için yeni bir Apple gibi bir kullanıcı arayüzü oluşturulan ve o zamandan beri bir Apple benzeri roll oldu.
"Üreticiler ile ilişkiler ilişkiler ödenir. Biz HP, Lenovo, Dell, Asus, Acer ile milyonlarca PC'yi satmak. Biz önümüzdeki yıl yaklaşık 20 milyon bilgisayar gemi bekliyoruz," diye anlattı.
Ama bekleyin, dahası var!
  • Kanonik UbuntuOne adında bir iTunes knock-off müzik servisi başlattı.
  • UbuntuOne de iCloud gibi dosya eşitleme, fotoğraf ve doküman depolama içerir.
  • O Ubuntu TV üretmek için TV üreticileri için konuştuğunu söylüyor ve yaklaşık bir yıl boyunca kullanılabilir ilk ünite için bekliyor.
  • Şubat ayında, Kanonik yayımladı Android için Ubuntu (çalışmak için çift çekirdekli bir telefon gerektirir rağmen).
  • O film ve diğer içerik için içerik fiyatlar üzerinde çalışıyor
  • Bir tablet Ubuntu TV sonrası yol haritası üzerinde. Birlik zaten dokunmatik cihazlar için ayarlanır.
"Vizyonu telefondan bu kesintisiz deneyime sahip olmaktır, tablet, TV, dizüstü bilgisayar. Size başka hiçbir yerde tüketicinin can içerik satın Wherever," Shuttleworth açıklanır.
Ama Kanonik tamamen ya kurumsal vazgeçmiş değil. Red Hat favori ama Ubuntu nasıl gösterdi Shuttleworth geçen ay bir heyecan yarattı Web sunucularında daha popüler Red Hat daha. Şirketler zaten Ubuntu ile özel bulutlar inşa ve çok, Amazon ve diğer bulut sağlayıcılar ile bu kullanabilirsiniz.
Shuttleworth de konuşmacı olacak LinuxCon Avrupa o Kanonik ile yaptığı çalışmalarla kadar Red Hat olarak övgüyle olmalıdır neden Linux sadık ikna etmeye çalışacağım nerede bu sonbaharda. Bu bir sabit satmak olacak. Onlar Ubuntu yazılım gibi olsa da, Shuttleworth ayrıca onları işaretledi gelmiştir. Diğerleri gibi şirket temel Linux yazılımı geri kadar katkıda bulunmaz.
Shuttleworth diğer şekillerde katkıda söyleyerek bu savunur. Bu tüketiciler için Ubuntu kolaylaştırmaktadır ve Android ile Linux Vakfı iş yardım etmek için atladı. Linux'la daha popüler hale rolüyle görür. Apple gibi Tercihen gibi popüler.

Julie, bu makale Apple lehine körü körüne önyargılı. Apple etrafında Linux ve FreeBSD, başka yolu yok kopyalandı! Apple'ın yaklaşımı en az on yıl için FreeBSD dünyada var olan ve Steve Jobs bu özellikleri kullanmak için Unix BSD işletim sistemi Mac OS X ile eski Mac OS yerini bu yüzden. Bir şirketin agresif alır ve şeyler yapmanın Apple'ın kapalı şekilde tehdit Sadece çünkü onların yaklaşımı bir "sahte" arama bir sebep değil. Gerçekten sadece tüm Linux yaklaşım aşağı koyarak "o zamandan beri bir Apple benzeri roll oldu" diyerek. Objektif olun 


Ubuntu kimse bir itunes sahte değildir. Bu iCloud sonra bir müzik mağazası açıkladı ve ekledi çok önce bir bulut hizmeti olarak başladı. Aslında iCloud Ubuthu biri bir kopyası olduğunu görünüyor. Bu sadece Apple lehine yazarın önyargı nhows.
Bunlar bazı trol-gibi oldukça aptal "Ubuntu Apple kopyalıyor!" yorumlar. Ubuntu One Mayıs 2009 tarihinden beri civarında olmuştur. iCloud Ekim 2011 debuted. Kanonik bu bir Elma öncesinde biraz. ;) Ve bir "iTunes knock-off müzik servisi," Gerçekten mi? Ubuntu One müzik mağazası kısmı 7digital, popüler bir online müzik mağazası ile bir ortaklıktır. Bu yüzden sizi müzik indirmek için izin çünkü Amazon iTunes'un rip aramak gibi. Ve sizin iddia ettiğiniz gibi, Apple kazıklıyorlar eşit "Ubuntu TV üretmek için TV üreticileri konuşurken" ne zamandan beri? Apple'ın "hobi" ürün, Apple TV, TV takılan küçük bir kutudur. Ubuntu üreticileri TV'ler koymak için OS geliştirmektedir. , Benzer emin, ama çok farklı yaklaşımlar ve fikirler. Son olarak, eğer Birlik bir "Apple gibi bir kullanıcı arayüzü," Seni kullandım, hangi Mac bilmiyorum, ama ben onu görmek istiyorum. Oldukça eğlenceli olurdu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder