Translate

Popüler Yayınlar

3 Ağustos 2012 Cuma

Lockheed Martin F-35 Lightning II Stealth avcı kokpit gösterici hands(video)


Lockheed Martin'in F35 Lightning II Stealth avcı kokpit gösterici Handson Video
Biz bir fuar veya ürün lansmanı olay en sık, her yıl gemide en-rota uçaklar çeşitli başında yüzlerce saat geçirebilecek, fakat bazen biz nadir bir fırsat var kurulu askeri uçak atlayıp , alakasız ürünler test etmek için, ya da, daha alışılmadık, boyunduruk arkasında bir koltuk almak. Ne yazık ki bugün ne yaptığınızı değil - yani, tam olarak değil. Biz daha yakından bakmak alıyor F-35 savaş uçağı da Lockheed Martin'in sadece bizim ülkenin başkenti dışında Fighter Gösteri Merkezi'nde, ama kurumsal bir kompleksin ortasında olmak, hiçbir gerçek Lightning II taraftan var. Biz ancak, bir simüle yolculuğa başardık - Bu sıradan 4D hastalığı tetikleyen eğlence parkı heyecan değildir. F-35 inanılmaz söz değil, açık farkla en gelişmiş Lockheed güncellenen radar ile bugüne kadar jet, tüm iç silahlar, geliştirilmiş izleme sistemleri, bir siperlik okuma ile 360 ​​derecelik kızılötesi kapsama ve tam gizli tasarımı yetenekli cam kokpit fazla 9,3 milyon yazılım kodu çizgileri ve 12 saat veya daha uzun uçuş harcama vardiya bitebileceğini pilotlar için genel bir yumuşak bir deneyim tarafından desteklenmektedir.
Uçak ise F-35 halihazırda 2012 yılında 500'den fazla uçuş ile, ABD'de alanı bol zaman gördü ve daha sonra bu yıl Birleşik Krallık'ta silahlı kuvvetler yolunda önümüzdeki hafta ve Hollanda yapmak için ayarlanmış oluyor, ama bu uçan görevli pilotlar oldukça aşina, kamu Lockheed en son hava savaşçı yaşama fırsatı olmadı. Biz Uçulabilir F-35 kokpit topraklanmış bir yinelenen içinde simüle misyonu uçtu ve yetenekleri ve gelişmeler oldukça açık - kesinlikle bir önceki nesil uçağı bir F-35 karşılaşmak istemiyorum. Çift 8 x 10-inç dokunmatik özellikli ekranlar, silah sistemleri için özel modülleri ile, hedefleme ve navigasyon kolay erişilebilir gayrimenkul 8 x 20 inç vermek için birleştirir - siz de bağlı olarak farklı paneller taşıyabilirsiniz mevcut objektif. Sol ve sağ tarafında joystick çifti siz de düşman el sanatları veya toprak tabanlı hedefleri izlemek için imleci icar, doğrudan erişim sağlamak ve kask monte Kaygan Heads-up ekran kızılötesi haritalama ve enstrüman okuma sağlar . Genel olarak, bu inanılmaz güçlü bir sistem gibi görünüyor. Ne yazık ki, burada teşhir mock-up kamuoyunun erişimine değil, sizin için de bize katılırsın bir arkası sahneleri hemen aradan sonra bakın.



 
Fantastic! Bu simülatör zaman vs fiili uçuş süresi oranını önemli ölçüde değiştirmeniz gerekir gibi görünmektedir. Takip ve ikiz motor deneyimi (86 misyonları) ve sopa zaman çok olan bir WW11 pilot olarak ve şu anda GA güç ve planör uçmak için lisanslı. Ben bir bilgisayar okuryazarı olmama rağmen, ben kokpit çok meşgul bir yer buluyorum. Bu ofis, değil kokpit denilen olmalıdır. Kadın pilotlar aynı zamanda bir değişim istiyorum. Ne olursa olsun! Onlar yakında UCAV yerini olacaksınız.
Kuşkusuz bu savaş kesme kenarına silah çeken, bunu nasıl sickeningly sapık var. Ben savaş amaçlı ve tamamen anlamsız oluyor ki kendimi durdurmak ve hatırlatmak zorundayız. Şiddet ve İmha kendi Ar-Ge temel motivasyon faktörleri olmasa ne teknoloji bizim en gelişmiş örnekleri gibi olurdu? Ben insanlığın neler yapabileceğini görmek isterdim; nihai kişisel ulaşım lüks ve yardımcı olmak için eşsiz bir trilyon dolar bütçe üzerindeki hiper-mühendislik - tabii ;) Çoğu bu kadar Falcon 4.0 çizgisinde bir video oyunu için iyi olacaktır. Bu bu yeni dokunmatik ekranlı bilgisayarlar ile çalışmak hayal ediyorum. Bundan başka, bu kontrol etme ridiculously zor olacaktır.

F22 ve F35 İKİ ARIZALARI ARE. LOCKHEED MARTIN İÇİN KURUMSAL SOSYAL FAZLA ŞEY.
Tam olarak bu mücadele planlıyoruz 

# 1 İran mevcut uçağı ile dayak olabilir. Kuzey Kore'nin soğuk savaş döneminde önemsiz uçuyor. Şu anda var teknolojisi rakip teknoloji ile dünyada bir TEK ülke yoktur. Biz bir hava savaşında Çin veya Rusya mücadele ASLA. DÖNEM. Farklı düşünen herkes, bu yüzden düşünce içine Fox News tarafından aldatıldığını edilmiştir.Bu güzel F35 sizlerin huzuruna Battlefield 3 olacaklardan ASLA edilir oynamayı çok 
# 2 F-35 SVTOL motoru programı iptal edildi. Maliyet aşımları GÜLÜNÇ  olmuştur.
# 3 dünya "iç silah" için hazır değil. Bir F-16 iki katı kadar taşır ve A10 kadar üç kez taşır. Ya kraft bir kara saldırısı rol için 10 kat daha iyi olurdu.
# 4 Stealth uçakları her türlü hava hava üstünlüğü misyonlar uçamaz. Su yoğuşma onlara gizli kaybetmek ve DOWN SHOT GET neden olur.
# 5 F-22 halen hipoksi yoluyla ÖLÜME AMERİKAN PİLOTLAR BOĞULMA edilir.
Ben yukarı veya aşağı rütbe umurumda değil. İnsanların video oyunları kurtulmak ve bilim-kurgu fantezi yaşayan durdurmak gerekir.

# 1 Çin ve Rusya'nın batı düşmanları onların teknoloji satmak ... İran ve Kuzey Kore gibi.
Şüpheli # 2. Kanıtla.
# 3 F-35 harici mağazalar taşımak için yapılandırılabilir, ancak bu tabii ki sadece yapılandırma dahili bir mağaza ile olan herhangi bir gizli yetenek olumsuzlar. Düşmanın AAD sistemleri sinsi F-35 nötralize edildiğinde, yakın hava desteği görevleri için dış mağaza ile yapılandırılabilir.
# 4 Yine, bunu kanıtlamak.
# 5 Bu F-35 değil, F-22 olduğu
Insanlar bu kadar bunu yapmak için yaşarsan Sci-fi fantezi sadece gerçek olabilir.

KOPTU edilir # 1 ülkeleri. Amerika Stealth savaşçıları Çin / Rusya uçak daha RADAR teknolojisi satarak korku daha var.
# 2 PROGRAMI İPTAL EDİLDİ. SİZİN kongre ASK.
# 3 harici mağazalar sadece savaşçı yararsızlığını artırmak.
# 4 http://www.nytimes.com/1997/08 ...
# 5 F35 ve F22 çok benzer hava yaşam desteği kullanılarak yapılır. zaman gösterecek.

# 1 Sen çok doğru demektir. Biz hava gücü açısından başka bir ülke önümüzde yol vardır, ama biz önde tutmak, çünkü sadece var. Ruslar ve Çinliler hem de gelişmekte olan 5. nesil savaşçılar ve bunlar muhtemelen hala f-22 daha aşağı olacak ise, onlar öncesinde mevcut 4. nesil savaşçıların atlar vardır. Daha doğrusu birbirine eşdeğer savaşçıları vurulduktan var ve pilotlar bir çatışma durumunda kayıp olan daha görüldü olmadan 4 düşman uçağını alabilir 200 milyon dolarlık bir uçak olurdu.Sadece yanlış var 

# 2. Biraz araştırma yapın. F35B programı bir süre denetimli serbestlik koymak, fakat tekrar ve USMC 2014 yılında F35B ilk teslimatları bekliyor edildi.
# 3 Burada kendinizi çelişmektedir. Dış mağazalar sadece yararsızlığını artırmak, ama bir f-16 hala daha yararlıdır? Tabii bu da gizli iç mağazaları hem seçeneği ve kapasite ve aralığı için dış bağlar var avantajlıdır var. Win-win.
# 4 bağlam waaaay dışarı. Bu makale 1997 ve B2 Ruh ilgili. Bu konularda o zamandan beri 15 yıl içinde çözüme kavuşturuldu. Stealth teknolojisi B2 yana çok değişti. Bu makale tamamen eski. Bu eve de bildiğimiz gibi hiç doğru değildir olan, denizaşırı B2s dağıtmayı düşünmüyoruz diyor. Genel olarak, hiçbir havacılık geçmişi olan kişiler tarafından yazılmış uçaklar hakkında genel gazete makaleleri güvenmek tavsiye değil.
Kısacası # 5: Hayır yaşam destek sistemleri genellikle tasarlanmış ve bir uçak ile inşa edilen neden sadece F-22 konular sahip olmuştur. Bu konuda / idi tam olarak ne hala kesin değil ancak USAF, sorun haline bakmak için F-22 filosu topraklı.
Sizin noktaları biraz abartılı görünüyor. Onlar yanlış veya ilgisiz büyük bir kısmı idi. Doğru bir şey F-35 ve F-22 muhtemelen mevcut ihtiyaçlarını daha gelişmiş olmasıdır. Ben bir sorun görmüyorum. Bu sadece onlar hala 30 yıl etkili olacak demektir. Ne de doğru tasarım ve en ileri savaşçıların istihdam yoksa, başkası yapacak olmasıdır. Daha doğrusu durdurulamaz hava gücü ile tarafında olurdu.Eh, en azından o iğrenç Microsoft Flight daha iyidir! Bu şey daha da kolay Battlefield 3 gibi insanları öldürmek için yapar. O tek atışla bütün aileleri öldürmek için yönetir Belki de bilgisayarların pilot ekstra puan verebilirim? Bu şey ile kolay olmalıdır. Ve sonra bir sıralamaya merdiven bütün o kadar ekleyin ve her kim 1000 ailelerine alır ilk Homeland Security gelen bir terfi alır.Savunma için tüm değilim. Ama bu program Boondoggle olduğunu. Her ülke ve hizmet için her uçağa olmaya çalışıyorum, bu bir overpriced uyuşmadır.
F-35 A-10 yakın hava desteği rolü yenilemek gerekiyordu, ancak A-10 bu konuda kendi kicks ass, ve büyük olasılıkla daha fazla helikopter (o biterse varan yerini yerini alacaktır edildi Tüm).F-35 taşıyıcı güvertelerinde Donanma F/A-18 değiştirmek gerekiyordu, ancak test toplam clusterf  olmuştur ve Deniz Kuvvetleri sadece son zamanlarda yeni nesil bir F/A-18 isteyerek bilinen niyetlerini yaptı.
Ve, F-35 Üstüne üstlük için F-22 gibi yüksek uç Cadillac hava üstünlüğü platformu ala olması gerekiyordu F-16, bir kalıp içinde göreceli olarak düşük maliyetli savaşçısı olması gerekiyordu F-15. Ancak F-35 başına birim maliyet olarak değil, çok eğer F-22 gibi, neredeyse kadar olduğu tahmin edilmektedir.
Her şey rezil bir başarısızlığı ve iğrenç bir kaybıdır money.Here 's Engadget yazarı aynı toplama katılmak göründü biri tarafından program çok daha iyi bir makale: http://www.wired.com/dangerroo ...Noktası olmak, Taliban kaya atma dışındaki tehditler vardır. Onları caydırmak için, en iyi silah olması gerekir. Dosyayı kopyalayıp başka kimse yok, çünkü en iyi silah daha fazla para maliyet.Bu özel silah bir anda birçok şeyi olmak için yapılmış olduğunu bir nokta vardır. Ama bunu yaparken de tek taskers kendi görevlerini neredeyse yanı sıra bizim filolarından birini (uçak 'filoları' gruplarıdır?) Zaten bunu yapmak için başarısız olur. Ben önemli bir şey görmüyorum sürece, bu sadece Yeni silah değil, iyi bir silahtır.
Hangi jetleri daha iyi rolü gerçekleştirmek? Henüz hiç kimse bu soruyu yanıtladı. Neden onlar zaten daha iyi savaşçılar varsa, bu satın alma tüm bu milletler ya da daha iyi savaşçılar kendilerini yapabilirsiniz?Peki neden yerine bizden A-10 satın alma değil bu diğer milletler vardır? Özellikle A10 FAR ucuz olduğunu düşünüyor. JSF onlar için ne yapıyor A10 bunu yapamaz?Ben A10 hedef ve JSF daha füzeleri (toprak veya hava ya) ile vurmak FAR daha kolay olacağını tahmin ediyorum. Yanılıyor muyum?
Hava desteği kapatılsın mı? A-10 daha iyidir. Uzak, çok daha iyi.Taşıyıcı ops? F/A-18 (güvenilir kişi öldü alma veya güverte zarar vermeden taşıyıcı karaya edebilmek için var ...) daha iyi olurHava üstünlüğü? Muhtemelen F-16 daha iyidir, ama F-22 yılından bu yana sadece biraz daha pahalı olan F-35 daha hızlıdır, F-35 bu rolü gereksiz bir çeşit olur. Onlar (A-10 maliyetleri sadece 11 milyon dolar) daha iyi iş yapmak için daha düşük bir toplam maliyetle A-10 ve F-22s daha büyük bir toplam satın alabileceği neden Hava Kuvvetleri F-35, bir grup istersiniz?
F-35 çok daha yüksek bir maliyetle, Tamam her şeyi yapan bir tür uçağıdır. O Daha fazla pahalıya mal biterse ortak bir platform olan nokta nedir? Geniş bir marj ile her şeyi gerçekten iyi olmadığı sürece Bu, bütün amacı yener.
Düzenleme: bunları satın DİĞER ulusların gelince, ben bu konuda hiçbir sorunu var. Ben zaten bu şey üzerinde yanmış olan Amerikan vergi mükelleflerinin dolar atık, atıfta bulundu. Bu * F-5 gibi olmalıdır ... yani sadece müttefik değil, kendi askeri satmak. Ama bu zaten ABD vergi mükellefleri tarafından uzak kızardı para geri vermez.
ONLAR henüz bir savaşçı bu gelişmiş olmadığından Peki, bu ülkelerin bunları satın alıyor. Muhtemelen da onlar için maliyet değer. Ben gerçeği sanırım (bir ortak girişim ve tüm varlık) tarafından finanse edilen bu projenin ne oranda bilmiyorum gerçi, ABD perspektifinden konuşuyordu sanırım.
Arasında F-22, A-10 (Ağır, ayrıca badass), B-2, Blackhawk Ve ne olursa olsun uçan radar uçağı başka daha özel birimler bir avuç birlikte olduğunu biz oldukça iyi, yakın gelecek için kapalı konum. Ben gizli bir programı bir sonraki büyük şey gelişmekte olan yerde zaten var emin değilim ama. Ya da biz sürekli gelişen uçağı giderek daha fazla güvenmek için gidiyoruz.
Bu Star Trek dokunmatik ekranı hatırlattı .
de bu önümüzdeki hafta Apple Lockheed Apple'ın jet uçağı kokpit ve gösterici patent 536 ihlal yeni savaşçısı iddiasıyla dava edecek, kendinizi daha iyi hissetmenizi yok. Esasen Engadget sadece Apple'ın önümüzdeki patent dava için sahne batıyordu.

Yani ilgi tüm kapsam "elma davaları" dır? Belki bir "applelawsuits.com" site veya tüm dar görüşlü kaybedenler yeni iPhone hakkında sonsuz bir araya congegrate ve lisp bir şey başlamalıdır. .
ABD askeri donatım / da gizli yetenekleri var onların F-18 kullanıcısının yenilediğini duydum. Rulo gözler: Onlar anti-gravite ve lazer teknolojisine sahip değil gibi:
Tüm uçaklar anti-gravite teknolojisi var - aksi halde yerden elde değildir

 
Genel olarak şu anda kullanılan stealth teknolojisi yenebilir mevcut teknolojilerin olduğu alanda çalışmak isteyenler arasında anlaşılmaktadır. Bu zırh ve mermi yarış dışında herhangi bir farklı olma görmüyorum. Merminin her türü için zırh tipi buna karşı korumak için geliştirilmiştir. Her tür veya zırh için aynı zamanda bir mermi nüfuz geliştirilmiştir. Biz stealth teknolojisi üzerinde çok fazla güveniyor ise sürece biz üst çentik pilotlar üretmek ve Tamam olmalıdır savaş uçağı teknolojisini diğer yönlerini geliştirmek için çaba devam ediyor, ama başımız dertte olabilir. Füze ve jet dönemin başında yapılan hataları benzer. Onlar aslında manevra kabiliyeti ve silahlar artık önemli olduğunu ve köpek mücadele son bir şey olduğunu düşündüm.
Bir silah kilit sağlayacak hiçbir teknolojiler vardır. Bütün bu teknolojilerin sadece uçak * varlığı * algılar. Kimse onlar hakkında çok şey umurunda yüzden muhtemelen. Stealth iptali için bir yolu yoktur ... bir hayalet uçaklara her zaman olmayan bir stealth birden vurmak için zor olacak. Ve fark, genellikle bir "ben kazanmak" düğmesini böylece dramatik.Sonra bütün tartışma burada anlamsızdır ... Wiki güvenilir bir kaynak değil - herkes o istediğiniz her şeyi yazabilirsiniz. Herhangi bir yeni askeri aracın Ayrıca gerçek teknik bilgiler ve gerçek potansiyel bilgi sınıflandırılır. Sen değil, benim ya tüm detayları bilmiyor olamaz. Ama rusça askeri hakkında bazı detayları bilmek ve çok ABD hakkında söyleyebiliriz, ama çok değil.
Güvenilir veya güvenilmez wiki ne kadar önemli Hayır, bir uzman olduğunu iddia eden isimsiz bir yorum forumunda bazı rasgele douche daha fazla güvenilirdir.
Su-35 Kokpit tercih edin. En azından onlar düğmeleri ve bekleme göstergesi var.http://www.ausairpower.net/VVS ...
F-35 stealth avcı değil - düşük radar görünürlüğü olduğunu. Bu pasif faz dizili radar ve optik radar istasyonu ile avcı bir avantaj değil.
"Rol: Stealth çok maksatlı bir avcı"http://en.wikipedia.org/wiki/L ...
Eğer söz radarlar jetleri üzerine monte edilemez, ve kullanıldığında bile silah ile birlikte kilitlemek için yeterince doğru değildir yapabilirsiniz. Yapabilecekleri Tüm F-35 vardır size söylemek. Onlar gizli savaşçıları algılayabilir, ama çok daha yapamazsınız.
http://desmond.imageshack.us/H ...
http://2.bp.blogspot.com/_pLcg~~V ...

Bir 5. nesil top-of-the-line savaşçısı için, bu denetim manipülasyon tüm korkunç karmaşık, korkunç görünüyordu. Uçağın pilotları ortalama iPad kullanarak schlub, Christopher biraz daha fazla yeteneğine sahiptir. COD içine bir şey koyarak Oldukça emin bunu unutup olarak kabul edilir.
i f-16 ve eğer aviyonik sistemler üzerinde çalışmak için bir pozisyonu elektronikte(Aviyonik) Bu çok daha iyi o zaman sadece bir tane var düzeltmek yerine, birden çok şey 20 farklı özel göstergeleri, sahip görünüyor Yedekler muhtemelen bakış bir teknisyen açısından, ya da güç almıyorsanız sonra çalışma.
Bir mermi veya şarapnel ekranın küçük bir kısmını vurur ve tamamen tüm giriş ve geri besleme sistemi de siliyor nerede olumsuz düşünün.
En az üç ekran kaynağı vardır. Eğer F-35 Panaromik Kokpit bir web arama yaparsanız sonunda panelinin sağ ve sol tarafta ayrı LCD'ler olduğunu göreceksiniz, sonra kask ekran monte yoktur. Zaman pilot çoğu gaz ve sopa ellerini tutmak gerekir, bu yüzden o dokunmatik ekran özelliği yararlanarak olmadan ihtiyaç duyduğu çoğunluğu yapabileceği şüpheli olur.
Ben daha iyi yapmış olabilir olasılıkla şeyler olduğunu kabullenmek, ancak bir kamu gösteriden ikinci el bilgilere dayalı olduğu (ve OP) gibi iğneleyici açıklamalar yapıyor olacak oldukça zayıftır.
Zaman acele benim dokunmatik ekran telefonu kullanmaya çalışarak Onun bazen sinir bozucu. Ben bir savaşın ortasında bir jet uçağının uçarken dev bir dokunmatik ekran kullanımı gibi hissediyorum ne hayal edemiyorum ... lag, istenmeyen dokunuşlar. Bu dokunmatik ekranlar olsa benim telefon ne daha iyidir sanırım. Bir düz panel ekran var, her kokpit parçası, Ve pilot aslında kolaylıkla insan hakları yayılması kisvesi altında rastgele orta doğu sivilleri bombalamak için izin vermektir." "Burada kare yer alan bir düğün gösterir. Üçgenler burada, sivil konut."
Thrust Vektör gökyüzü sahibi! Bu şey bir dime, Macross sıfır tarzı açabilirsiniz!İtme-Vektör da yıldız sahibi. Bu uzay aracı çok sık kullanılır. Dışında uzay kasten insan öldürmek için kullanılamaz.f-35 itiş vektör yok. Üç Rulman Döner Modülü "(3BSM)" Kaldırma Sistemi bir asansör fan, tahrik mili, iki rulo mesajlar ve oluşan ". 3BSM ana motor egzoz kuyruğunu aşağı doğru bükülmesi olanak sağlayan bir İTME Vektör memesi olan uçak. fanı uçağın ön tarafına yakın ve iki ters yönde dönen blisks kullanarak bir karşı-dengeleme itiş sağlar. "http://en.wikipedia.org/wiki/L ...
Bir keresinde ilginç bir istatistik okumak, F-22 bilgisayar RAM, 300GB üzerinde bulunmaktadır. Benim PS3 ve birlikte koymak tüm telefonlar da dahil olmak evimde Heck tüm bilgisayarlara bile 20GB kadar eklemek gerekmez.
Ben wikipedia göre aslında 300MB olduğunu düşünüyorum. Yine de, müthiş bir teknoloji :)
Bu çok daha sezgisel bir F-16 kullanıcısının enstrümantasyon daha görünüyor. Yani harika, umarım bir gün ben bir uçmak için alırsınız. Oh, burada sucuk eldiven geliyor!
Ama eğitim olmadan ona çok kötü olurdu. Gerçekten Falcon 4.0/BMS veya DCS içine alınamadı: çünkü bunun Black Shark; onlara hiçbir şey için "çalışma sims" demiyorlar. Simülasyon-kampanya modunda gerçek et girmeden önce sinek ve uçakta nasıl mücadele öğrenme bir ay geçireceğimi umuyorum.
Bana bu ekranlardan birinde Call of Duty yüklemek Bunu ben oynamak ve i diğer uçaklar vurmuyorlar yaparken motive kalabilirim izin verirsen Ill AirForce katılın.
Pilot haberleşme için Facebook ve Twitter entegre etmek gerekiyor.Afganistan'a Epic uçuş, @ yardımcı pilot kokpitte farted. # F22Hypoxia daha kötü!UI iOS ile aksi Android gibi sadece bir düğme olacak aynı anda birden fazla hedefleri meşgul edemez ve başka bir şey yapmadan önce eve uçmak için vardır çok yönlüdür.Bu durumda bütün sınıfların düşünmek ve pilotlar ve bakıcılarına sadece yazılım tüm farklı sürümleri yetişmek için devam edeceklerdir eğitim.Kokpit kubbe paralel ışık (Uzaktan Illusion az Nesne oluşturma) yansıtacı.Apple bu zaten patentine sahip.
Belki pilotlar hızlı olsun bana beceriksiz biraz kullanılır görünüyor, ancak UI biraz beceriksizYani bunu üç farklı varyantları, başarıyla Harrier ilerlemiştir SADECE VTOL savaş uçağı bulunuyor saymıyorum geliştirmek için olsun budur.Ama kimin umurunda, hepsi sonraki gen gelip Pilot az uçakları olacaktır.
ve nispeten daha az kanatları ile karşılaştırılabilir. Onu en savaşçı görevleri havaya füzeler, uzun menzilli hava güvenmek yok. Ama ne başarısız olursa? Sen daha outtuned edilecektir oturan bir ördek var. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder