Translate

Popüler Yayınlar

15 Şubat 2012 Çarşamba

Sony Z-Serisi Walkman çalar eleştirisi

Geçen yıl Ağustos ayında duyurulmasından bu yana, biz, bakın ABD kıyı şeridi Sony Walkman ana modeli Z (ilk Android işlevi) karşılamak için bekliyor var. (O tatil benimseyerek, burada da bunu yaptı. Asla, sağ daha iyi sonlarında?) Sony ilk etapta Z walkman, cömert 4.3 inç ekranı ve 1GHz SoC Tegra 2 gibi fatura iken güçlü ve oynamak ve genellikle zencefilli en iyi boy. Bu derlemenin amacı, biz giriş seviyesi modeli 8GB ($250 ) rock olmasına rağmen cihaz kadar depolama ($330 ) 32 GB ile, aromalı gelir. Biz iPod'un pazar payının bir parçası için mücadele benzer aygıtlar tarafından tam olarak değil mi rağmen Walkman-Z çok söz var mutlular.Soru alır sağlayan nedir? Mart ayında piyasaya çıkıyor ve ne zaman size $ 250 ?


Hardware
 
 Z Walkman Paketi açma size çok yer bulamazsınız, bu kulaklık seti ve USB kablosu - senkronize ve şarj için WM-Port kablosu. Sonra ellerinizi oyuncu olsun, hızlı bir şekilde kiti ne muhteşem bir parça şaşırmış olacak.Ünitenin ön sıra, onun 4.3-inç ekran karışımından oluşan bir parlak siyah cila bulabilirsiniz - sıçratan bir dokunuş gibi, cihazın kenarları boyunca uzanır. Biz aksan seviyorum rağmen, kolay, kenarlar yarı PMP köşeleri çizik çıkıyor. Yatay olarak tutulduğunda küçük elleri olan kullanıcılar kendi avuçlarında cihaz arayabilirsiniz. Buna ek olarak, cihaz, bir kıstırma ve tıkınma kullanabilir. Sony'ye göre, yaklaşık 2.88 adresinde ölçer x 5.38 x .44 inç (70.9 x 134.4 x 11.1 mm zaman koltuk ve kıvrımlar faktör).
Yontma kenarları bizi sürdürülebilirlik yolunda daha fazlasını istiyordum bıraktı rağmen, Z arka özellikle manzara modunda, elinizde tutmak için bir rüya yaparak, hafif bir kenarı vardır.Tasarımı bu onaylı cihaz PlayStation olmadığı kadar iyi oyuna biz hayal kırıklığına uğradık GullWing. Biz, pudgiest noktada yaklaşık 11 mm bir kalınlık ile, ancak, özellikle ince değildir, söylemek gerekir. Hayret, bu dolambaçlı formu bunun yerine iki tarafta bizim parmakları dikim sona erdi gibi, portre bizim oyuncunun tutma engellemez.

Sağ tarafta ses rocker, mikro HDMI ve "W.Control" başlatıcı ev ise birim etrafında bir tur alarak, üstüne bir güç düğmesi vardır. Biz rocker hissi ile hayal kırıklığı, bu bir medya oynatıcı olduğunu göz önüne alındı​​. Ünitemizde üzerinde, biraz neredeyse ses seviyesi aşağı kısmı boyunca sıkışıp hissediyorum yaparak, yukarı doğru eğimli edildi. Eğer bir ilmekledi alanı (bilek?) / Senkronizasyon ve güçlendirilmiş bir 3.5mm kulaklık girişi şarj etmek için bir sahibi WM-PORT fark nereye Z alt olduğunu. Tüm bağlantı noktaları iyi bizim kablolar kolayca orada kıpırdamadı sağlanması, sıkı bağlantıları için uygundur.Kulaklık jakı arka ve alt kısmında birkaç milimetre bump yapar, ancak yürürken bizim kablosu kulaklık bağladım zaman biz zaman zaman anlarda ekstra kalınlık için minnettar idi.


 Arkada bir gömme sıfırlama düğmesi ile, pürüzsüz ve küçük hoparlörlerin metalik mor ikilisi göreceksiniz. Genel olarak, malzeme çok iyi bir araya geliyor ve parmak izlerinin bükme ve (bir dereceye kadar) direnir. Kör bir test, plastik olmasına rağmen, biz elimizdeki metal bir plaka vardı yemin ederim. Yokluğu, ancak, kameralar - Z kalbinde bir medya oynatıcı bir hatırlatma. Biz tam dışlama üzüntü, ama şaşırtıcı bir eksiklik olduğunu, Samsung Galaxy Player ve iPod touch gibi rakip cihazlar ve hala ucuz olması yönettiğiniz yer verilen değiliz. Son olarak, cihaz dışarıdan görünmeyen bir dahili mikrofon ile sesli komut ve kayıt notlar kullanmak mümkün olacak. Ses kalitesi en iyi vasat olarak da olsa, heyecan alamadım
Ön geri dönecek olursak, Sony bir Z 800 x 480, LED-arkadan aydınlatmalı TFT LCD ile eşleştirilmiş. Şimdiye kadar gördüğüm bile iyi paneli değilse, biz derin siyahlar ve oldukça hoş renklerle, şikayet biraz var. Görüş açıları aynı anda iki izleyicileri yatıştırmak için yeterince geniş olup, son derece parlak olabilir - o kadar ki biz onun düşük ayarları uygun çoğu zaman bulduğu. Aşağı fiziksel bir ev düğmeye şekilde hiçbir şey olmamasına rağmen, geri, ev ve başlangıç ​​menüleri için kapasitif düğmeleri bir üçlü bulacaksınız. Her birimiz, her giriş için iyi yanıt, ama ne yazık ki Sony, herhangi bir haptic geribildirim ya da arka dışlamak için seçti. Tasarım seçenekleri Z bizim kullanımı bir loş odada bulduk kendimizi her zaman engellemiştir. Eğer Android aşina iseniz, inşa ettiğiniz muhtemelen kas hafızam çok büyük bir sorun olmamalı, ancak bunun yerine para bile beyaz boya uzun bir yol kat olurdu Bizim periferik görme yapmalarını kolaylaştırır.

    
Bu modeli en iyi 8GB ile gidersek büyük bir sorun olabilir genişletilebilir depolama, Z tüm seçenekleri eksikliği, biz inceledik.
Birçok için bir başka hayal kırıklığı genişletilebilir depolama eksikliğidir. IPod touch izinden giderek, Z modeli en iyi 8GB ile gidersek büyük bir sorun olabilir genişletilebilir depolama, tüm seçenekleri yok, biz baktı - biz vardı Tabii dosyaları saklamak için kullanılabilir alanın acınası 4.58GB, her zaman Sony Music Unlimited hizmeti veya WiFi üzerinden streaming için Google Müzik gibi bile başkaları var, ama isterseniz dosyalarınızı yerel, sonra olmak Size en büyük 16 veya 32 GB modelleri için tercih öneririz.


 Performans ve pil ömrü


 İçten, Z bir ivme, 1 GB RAM, Bluetooth 2.1 + EDR ve 802.11 b / g / n WiFi ile SoC Tegra 2 1 GHz paketleri. Mobil cihazlar gidiyor beri Tabii ki, bu özellikler oldukça yaygın, ancak çoğunlukla sıvı performans için yeterli. Eğer bir kulaklık anten hareket takılı olduğu gibi aynı zamanda uzun olan FM radyo erişimi olacaktır. Akıcı kaydırma menüler ve hatta grafik yoğun oyunlar sorunsuz çalışır. Ancak bazen, performans görülme eğiliminde hata mesajları uygulaması güçleştirmiştir. Olayın birkaç kez, cihaz üzerindeki tüm uygulamalar da kolayca genellikle sorunu gidermek için bir yeniden başlatma haklı açmak için imkansız olurdu. Birçok durumda basit bir web sayfasını yüklemek için birkaç dakika alacağını - zencefilli yerli tarayıcı kullanırken daha bile fazla, ancak, tanıştığım en göze batan sorunu inanılmaz yavaş yükleme süreleri vardı WiFi aynı ağdaki diğer mobil cihazlarda saniyede tamamladı ise, üzerinde.



Sony Z series Walkman player Samsung Galaxy Player 4.0 HTC Rezound
Quadrant 2,199 1,651 2,347
Linpack single / multi (MFLOPS) 33.268 / 13~ 17.64 / NA 52.0 / 60.3
NenaMark 1 (fps) 54 50 53.5
NenaMark 2 (fps) 28 NA 35.8








Yani ne kadar iyi orada diğer Android cihazların sürüsü kadar yığını mı? Quadrant ortalaması 2199 iken, sadece Vivid HTC üzerindedir. Kadran söz konusu olduğu bir önemli özelliği - ekranı Walkman aynı çözünürlüğe sahip olsa bile Bununla birlikte, Sammy Galaxy oyuncu 4,0, 1651 bir skor göremezse gelmez. Bu arada, tek iş parçacıklı Linpack 33,268 sağlıklı bir puan ile bizi terk etti - Sağlıklı Galaxy oyuncunun bir destek, en azından, ama amiral gemisi telefonu Rezound gibi. Sürüm iki yılında yaklaşık 28 fps yönetilen Son olarak, Nenamark Z, sağlık durumunun iyi 54 fps ortalama kare kazandı.



Lütfen PMP yetişmek için gün boyunca şarj edilmesi gerekiyor Tabii ki, eğer performans daha az demektir. Neyse ki, bu tip durum böyle değildi. WiFi (bağlı değil), yüzde 50 parlaklıkta bir video döngü, Z beş saat ve 29 dakika için güçlü kalmayı başardığını - sadece altı dakika daha uzun 4.0 Galaxy oyuncusu ile aynı testi yaptırdı. Tüm söyledim, Sony (Bluetooth ile 14 etkin) ses için video oynatımı için beş saat ve 20 saat Z değerlendirir. Ancak, Apple'ın müzik çalma 40 saat veya şimdi onun iPod touch video yedi saate kadar iddia, bu yüzden akılda tutulması gereken bir şeydir. Biz genellikle bizim ikincil medya oynatıcı olarak Z kullanırken takmak zorunda kalmadan birkaç gün için gitmek başardık.

Software
 
 Bahsettiğimiz gibi, Gingerbread birlikte Z chugs (sürüm 2.3.4, kesin olmalıdır). Bu sizin parlak yeni aygıt bulduğunuz bloatware miktarı gelince Android açılışı için teşekkür ederiz, çok kez bir kumar olduğunu. Z durumunda, Riptide GP bir demo sürümü, bir kaç önceden yüklenmiş parçaları ve Sony WiFi Checker, ve DLNA medya oynatıcı (diğerleri) gibi gömülü uygulamalar dışında, biz duyurmaktan mutluluk olduğunu kişiselleştirme ışık ve şekilde alabilirsiniz şey nispeten ücretsizdir. Beklendiği gibi, bir sorun olmamalı istediğiniz uygulamaları ile cihazı şarj etmek için, Android Market erişimine sahip olacaktır. Evinizde bir Bravia televizyona sahip olur, özellikle eğer sen PMP kablosuz olarak medya "atmak" mümkün olacak.

  Gidiyor Walkman parti ile ilgili olarak, Sony birim içinde kendi video ve müzik uygulamalarını kullanmaya devam yönelik bazı özellikler ekledi. Tam optimizasyon için izin vermeyecektir Google Müzik gibi, istediğiniz herhangi bir hizmeti kullanmak için bedava. Tarafta sözde "W.Control" düğmesi de oyuncu kilitli olsa bile erişilebilir ne bir pop-up versiyonu görüntüler - Ana ekranda, temel oynatmayı kontrol etmek için bir widget bulacaksınız . Ne yazık ki, düğme, diğer görevleri veya uygulamaları tekrar atanabilir. Pop-up sadece şarkı değiştirmek için ileri geri sürükleyin sağlayan musluklar veya W.control Sony ile dolaşılabilir. En iyi ihtimalle, bizim için W.control gadget hissediyor, ancak mevcut seçeneği olması her zaman iyidir. Cihaz kilidi açıldığında, ayrıca tüm müzik kütüphanesine erişimi olacaktır.

Yani burada yer alan oyuncular kullanmak büyük nedeni: Sony seçenekleri DSP dengeleme ve ses geliştirmek için sahipleri bir dizi Z talimatı verdi. Eğer Google gibi müziğin büyük bir kullanıcı iseniz, ilk, Z ile gitmek akıl engelleyen - Sorun sağlanan Sony ürünleri kullanmak istediğiniz sürece, tüm bu erişimi yok olmasıdır . Bir müzik çalar için seçenekleri yüklemek için yönetebilirsiniz ne ile sınırlıdır Fakat ne yazık ki, gibi, Android beklenebilir. Özellikle, ekolayzır altıncı bir parametre olarak Sony'nin "Clear Bass" ile beş bantlı (iki özel hazır ayarlar sağlayan), çeşitliliğidir. Bu temelde ötesinde bas seviyesini yükseltmek için çabuk bir yolu var ne normalde en ucuz teneke distorsiyona neden olur, ama liderlerin genel olarak düşük aşk olmayacak anlamına gelmez.

  
Bundan sonra, bir sahne gibi ya da salondaki farklı parçaların ses taklit edebilir bir sanal surround VAE rocker, fark edeceksiniz. Eğer yan yana hissediyorum kulaklık düşkün olmayan sahip olma eğilimi varsa Sanallaştırma da ileriye dönük daha doğal ses stereo olarak ayarlanabilir. Biz çok sık kullanılan VAE söyleyemem, ama biz her zaman seçenek vardı memnuniyetle karşılıyoruz. Ve hepsi bu değil. Clear Stereo (stereo genişletici baz) ve şarkılar arasında seviyelerini eşitlemek için dinamik bir normalleştirici, (düşük kaliteli dosyalar akut iyileştirmek için bir çerçeve) vardır DSEE. Öbek xLoud ve Clear: Son olarak, dahili hoparlörler geliştirmek için iki seçenek vardır. İlk daha zengin bir ses için ikinci bir ses ses ise, konuşmacılar kendi normal çalışma ötesinde hacminde bir destek almayı sağlar. Genel olarak, Clear tümlecik xLoud ve biz sadece kulaklık olmadan cihaz almak istediğinde çok yararlı olduğu kanıtlanmıştır - yine, bu ilginç olduğu dahili hoparlörler, gürültülü ortamlarda çok kullanışlı olmayacaktır.
  Sağlanan Sony müzik uygulaması bahsetmişken, "Peki, iyi mi?" Merak ediyor olabilirsinizKısa cevabı evet. Bu, içinde hızlı ve hareket yükler o canlı ve lag ücretsiz - alttan yukarı süpürme ana ekran widget benzer temel kontrollerin bir okuma görüntüler. Siz listesi ve müzik ızgara görünümü arasında çok temel bir seçim var, ama kendi albümlerindeki bir şey daha görsel bir görünüm istiyorsanız ekran boyunca dağılır kapsayacaktır. Oradan, birlikte, etrafında kapak çevirmek mümkün olacak, o iyi olan ne olursa olsun bir karmaşa gibi hissediyor. Son olarak, Sony zincirleri SensMe ile oyuncu yüklendikten - iTunes Genius düşünüyorum. 12 tuş dayanarak, işlevi gibi "duygusal" ve "Extreme" gibi kategoriler üzerinden kütüphane ve sıralama üzerinden dinleyebilirsiniz.Müzik çalar olduğu gibi pürüzsüz olarak, biz hala kendimizi özelleştirme seçenekleri ses eksikliğine rağmen, Google Müzik kullanmayı seçerek bulundu.

Bunun nedeni çok basittir: Sony senkronizasyon MediaGo müzik ve Windows çalıştıran medya PC yazılımı sağlar, ancak Mac kullanıcıları şu anda tek seçenek olarak sürükle ve bırak USB izin, bu sevgi hiçbir almıyor. Neyse ki, PMP kendisi tarafından her şeyi çözecek kadar akıllı, ama bu süreci daha az arkaik hissediyorum yapmaz. Herkes Sınırsız Müzik Walkman veya uygulamaları kullanmak isteyebilirsiniz - bu temel senkronizasyon gerçek bir ağrı sağlayan cihaz taşımak için Google veya iTunes Music kullanan kişiler için daha az çekici yapar, çünkü bu, sürücü ile büyük bir sorundur cihazın başkaları ile iş açıktır.

Ses

 Size tamamen yanlış yoksa, esas olarak müzik dinlemek için Walkman. Bugüne kadar Onaylı? Sağ.Ses biraz Wakman ekspres keskin ve biz iPhone 3G de dahil olmak üzere, ortalıkta olduğunuz diğer cihazlardan duymuştum daha odaklanmış olduğunu. Sony, dijital amplifikatör S-Master tam olarak ifade eder. Kulaklık sağlam bir set ile eşleştirilmiş Z şaşırmaya ve söyledi ile birlikte, Sony MDR-NC200D hatırlattı. Hiç kuşkunuz olmasın, bu Walkman heyecan verici ve güçlü sesler ve Cowon izlemekte tür cihazların şirketlerin layık olmamakla birlikte, kolayca 4.0 Galaxy Player ile deneyimlerimizi kazanır. Onun desteklediği biçimler hakkında merak herkes için, WMA ile sınırlı olacaktır, MP3, Linear PCM, ve AAC-LC (iyi değil FLAC ve diğerleri için hisler ve elbette her zaman üçüncü parti uygulamalar vardır).

      Kulaklık sağlam bir set ile eşleştirilmiş Z gerçekten parlar.

Kulaklık kendi ayarlamak sallanan değilseniz, tüm dahil Sony, kulak kanalları içine ses kanalize etmek için iyi bir iş yok.Sadakat darmadağın edilecek beklemeyin - alt satırda onlar kolayca sokulan meyve almak ne gölgeleyemez ucuz orta rahat 'tomurcukları bir dizi olmasıdır. Onlar bas iyi bir miktar dışarı getirecektir, ancak ince zirveleri ile ilgili olacak. Dahili PMP hoparlörler hakkında evde telefona başka bir şey değildir, ama özellikle video izlemek ve oyun oynamak için, bir çimdik yararlı yok. Tüm Sony DSP için teşekkür ederiz atılır, düzgün önce belirttiğim gibi normal sınırlar ötesinde hacminin arttırılması mümkün olacak.
  Konfigürasyonları

 Şimdi biz oyuncu tartışmak fazla 2000 kelime geçirdim ki, bu senin kontrol seçenekleri ve nasıl piyasadaki bazı diğer önemli oyunculara karşılaştırır bahsedelim. Amerika Birleşik Devletleri, en azından, sadece seçimler Belirli Burada gördüğünüz renk ve lezzet depolama 8GB ($250 ), 16GB ($280 ) ve 32GB ($330 ) olması.

IPod touch ve Android tabanlı Galaxy oyuncusu: Biz rekabet, Z Walkman hakkında konuşmak, gerçekten iki cihaz için başvuruyorsunuz. (Iç mekan 8GB ile her iki geminin) depolama genişletilebilir söz değil, ya da 5-inç ekran - Samsung yarışmacısı itibaren, 4 arasında seçim yapabilirsiniz. Biraz daha düşük bir fiyat ($230 / $270 ) olmasına rağmen, performansı size raf üzerinde terk öneririz yeterince kötüdür.Kavgaya iPod touch getir Ancak, Walkman ve bazı rekabet aniden daha ciddi olur - şimdi bir yıldır değişmeden kalmıştır yana bir şey düşünmek. 8GB için $200 başlangıç ​​fiyatı ile dokunmatik tüm iTunes entegrasyonu avantajları, artı daha yüksek bir çözünürlük, 960 x 640 ekran ve iki kamera için olan, sadece daha iyi bir seçim olup resim, film çekimi ve görüntülü sohbet. Bu arada aşırı kulanıcılara hep Cowon D3 ile gidebilirsiniz, ancak yıldız ses Android oldukça tenli sürümü pahasına.


Wrap-up
 
 Sony Walkman Z her türlü bir kördüğümle bizi terk etti. Eğer ancak küçük can sıkma önemli bir miktarda olmadan Samsung Galaxy Player 4.0 gibi rakiplerine karşı yığını halinde PMP, bu çok iyi yaptı.Materyal Eğer sıfırdan gibi, palmiye ağaçları büyüyen bankalar ile bırakılır sonra görünüyor ve büyük hissediyor ama.Entegre DSP talimatları ve Walkman harika ama sizin müzik için Sony uygulamalarını kullanırsanız, onlar sadece çalışır.Liste çok uzun, ama kesinlikle temel almak.

 Peki burada bize bırakıyor: Eğer gerek varsa oldukça güçlü Android PMP müzik dinlemeye odaklanır sahip ve kullanıcı genişletilebilir depolama sakıncası yoktur, biz kesinlikle Galaxy Z sürücü tavsiye ederim . Sony tarafından sağlanan ve seçenekleri ile şekillendirme servisleri kullanmak bile diğer müzik uygulamalarını kullanırken bile, Z, fantastik geliyor.
Yapmak androidler ülkede RMP ile ilgili olarak, ancak, Z lütfen emin güçlü bir seçenektir.Diğer taraftan, iPod touch ile de ekstra yani özellikler, kamera dürbün rağmen az $50 - Walkman sağlam bir arayan kişiler için zor bir satış olacak, tüm-medya oynatıcı kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder