Translate

Popüler Yayınlar

24 Şubat 2012 Cuma

Yeni Robot kafes yapıları oluşmuştur

Makine Metabolizma - Robotlar kullanarak Kafes Yapısı Manipülasyon

Proje Üyeleri: Jeremy Blum, Franz Nigl, Shuguang Li, David Alan Hjelle Daniel Lobo, Eric Schweikardt
Biyolojik organizmaların metabolize olabilir: temel yapı taşlarını içine besin yıkmak ve yeni şeyler oluşturmak için bu yapı taşları kullanabilirsiniz. Bir robotik sistem süreç bu tür üretebiliyordu ne olur?
Bu, mühendislik ve üretim için çok faydalı özellikleri sağlayacak:
  • Başka bir bir nesneden modüler elemanları Mükemmel yeniden kullanım ve geri dönüşüm.
  • Kaynak kullanılabilirliği dalgalanmalara uyum ve sağlamlık.
  • Self-onarım.
  • Özerk tasarım sistemi için fonksiyonel gereksinimleri verilen bir tatmin.
Sonuçta, biz bu işin tasarım, sanat ve bilim içgörü, yaratıcılık sürecini ve biyolojik metabolizma sağlayabilir umuyoruz. Biz de felaket kurtarma, tasarım mühendisliği ve uzay araştırmaları gibi çeşitli alanlarda, geniş kapsamlı, pratik uygulamalar için hedefliyoruz.
Şu anda birçok alanda bu fikirleri keşfediyoruz. Soldaki kavramı görüntü ve aşağıdaki videoda gösterildiği gibi Öncelikle, biz, tasarlanmış ve basit kafes yapıların yeniden yapılandırma yetenekli bir robot yatağıyla inşa ettik. İkincisi, verilen fonksiyonel gereksinimlerini karşılamak için bu tür yapıların yeniden yapılandırmalar yürütebilecek olan genetik algoritmalar oluşturulması üzerinde çalışıyoruz. Kinematik yapıları, otomatik tasarım ve daha fazlası: Son olarak, keşif daha büyük alanlara bu işi genişletmeyi umuyoruz. KAYNAKCornell Creative Machines Lab

Video

 

Fotoğraflar

Bir yüksek res versiyonu için her görüntü tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder