Translate

Popüler Yayınlar

22 Şubat 2012 Çarşamba

Windows 8 İngilizce ile, son olarak, daha iyi dil desteği

Gelişmiş dosya yönetimi, erişilebilirlik ve tüm önemli yeni logo Buna ek olarak, Redmond mühendisleri de Windows 8 gelişmiş dil desteği umut vericidir. Şimdiye kadar Microsoft Bunu söylerken olarak gördüğünü itiraf ediyor "yerel pazar özellikleri," online OS veya dil paketleri tek tek kopya takip İngilizce olmayan kullanıcılar üzerindeki yükü koydu. Ama yeni sistem çoklu dil desteği, bir "özellik herkes için, her yerde" olarak kabul ve Denetim Masası 109 farklı dilde herhangi bulmak ve yüklemek için bir "one-stop yer" haline edildiği güzel bir felsefe yaparak İşletme. Bu s 'İskoçça, Pencap, Uygur, Cherokee ve kaynak adresi listelenen diğer dillerde görüntülemek için Windows sık kullanılan özellikleri sağlayan yeni arayüzü 13 paketleri yer alacak. Son olarak, aynı zamanda bir dil olacak.Eski Dünya yazımlar ve David Mitchell sonsuz nimet ile, Birleşik Krallık için tamamen yeni İngilizce gösterilecek.



KAYNAK Translate http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2012/02/21/using-the-language-you-want.aspx
Beri onun giriş Windows 2000 çok dilde kullanıcı arabirimi teknolojisi veya MUI, müşterilerin Windows PC'lerini ek dilleri yüklemek ve bunlar arasında geçiş yapmak için izin verdi. Ama kullanıcıların çoğu için ilk kez Windows pc önyüklendiğinde sen got dili büyük olasılıkla ile sıkışmış. Windows 8 için biz ekran dili deneyimi, görüntüleme dilleri tüm Windows kullanıcılarına odaklanan ek yapmasüper bulmak ve yüklemek kolay bulunmalarını ve aralarında geçiş izin reimagined. Bu blog girişi değişiklikleri açıkladı biz Windows bunu başarmak için yapım oldu.
21 Şubat işaretleri UNESCO'nunUluslararası Anadil Günü. Bu yılki teması "anadili öğretim ve kapsamlı eğitim" ve düşündüğümüz bir şekilde, bu amaca katkıda bulunabilir istediğiniz dilde, yapmak emin Windows kullanılabilir. unesco dan daha fazla bilgi için lütfen tam sitesibkz.
Ian Hamilton, program yöneticisi üzerinde Windows uluslararası ekibimiz bu yazı yazmış.
--Steven


Windows 8, biz nasıl bir "yerel piyasa özelliği" diller hakkında düşünmek için bir "şekil" herkes her yerde değiştirdik ve herhangi bir Windows 8 Bilgisayardan istediğiniz herhangi bir dilde çalışabilmek için öncelik yaptık. Size sunan Windows metni okuyamaz sonuna kadar potansiyeli Windows kullanamazsınız. Neden biz are çok heyecanlı-e doğru kullanıcılar hiç Windows 8 fazla güçlü, kolay kullanımlı dil özellikleri getirmek.
Bazı ülkelerde, insanların PC'ler çeşitli dillerde önceden ile satın alabilirsiniz. Windows 8 ile kullanıcılar mümkün yüklemek ek dilleri önceden yüklenen dilleri ötesinde olacaktır. Bu pc dili artık hangi modeli satın almaya karar verirken önemli bir göz olması gerektiği anlamına gelir. İstediğinizi, istediğiniz dili gibi PC'ye önceden yüklenmiş değil, şimdi yükleyebilirsiniz.
Ancak diller arasında geçiş yapma olanağı da istedikleri gibi bazı aileler için ek görüntüleme dili yükleme izin yeterli olmayabilir. Noktayı göstermek için ABD (burada tarihsel biz dünya çapında birçok diğer yerlerde bu konulara daha az duyarlı edilmiştir) bakalım. Amerikalıların % 80 evde İngilizce konuşan 2009 sayımı verileri biliyoruz. Diğer % 20 İngilizce'den başka bir şey konuşuyoruz. Şaşırtıcı değil, 35,468,501 (Toplam %12.41) evde İspanyolca konuşuyoruz. ABD'de satılan bazı PC'lerde İngilizce ve İspanyolca onlara önceden vardı. Bu PC'ler, kullanıcı seçer bir dil veya diğer ve bir değil seçilen ilk çalıştırdıktan sonra sabit disk kapalı sildi. Geribildirim müşteriler bir İspanyolca dil pc sahip sevdi, ama İspanyolca ve İngilizce ve aralarında geçiş olanağı ne onlar gerçekten gerekli olduğunu gösterdi. Bir dış firma tarafından bir sonraki çalışma bu sonuçları doğruladı. Birçok durumda, anne ev konuştu İspanyolca ve çocuklarına İngilizce konuşma. Ebeveynler ve çocuklar için İngilizce bir İspanyol kullanıcı hesabınız yeteneği — ya da en azından tek bir hesabın görüntüleme dili İngilizce ve İspanyolca arasında ileri ve geri geçiş olanağı — bu müşterilerin zevk için yol.

Yeni, kolay yolu diller

Denetim Masası'ndaki Yeni Dil tercihleri, tüm Windows Windows 8 dilleri görüntüler bulmak için yeni tek yerdir. Geçmişte, bazı dillerde Windows Update üzerinden kullanılabilir ve diğerleri Microsoft Yükleme Merkezi dağıtılmıştır.
Dilleri ayıran iki grup ve onların ayrılmış dağıtım kanalları nedenlerini müşterilerimiz için hiçbir mantıklı. Bu onların suçu değil. Bu sınıflandırma dillerin yalnızca iç ekiplerimiz mantıklıydı. Bu karışıklık, Dil Tercihleri kontrol panelinde yeniden hayal için büyük bir motivasyon oldu. Artık müşteriler bu nüansları anlamaya isteyeceğiz. Uçtan uca deneyim baktığımızda, bu yeni dil edinimi etrafında tamamen yeni bir deneyim oluşturmak için mantıklı. İşte Windows 8 gibi görünüyor:
Dialog heading: Change your language preferences / Link: Add a language / English (United States) is the only item in list of languages
Denetim Masası'ndaki Dil tercihleri
Dil tercihleri ana görünümü hangi dillerde sisteminizde etkinleştirilmiş göstermektedir. Bu sistemde, İngilizce (ABD) görüntüleme dili yüklenen ve etkinleştirilen olduğunu görebilirsiniz. Klavye düzenini de bize olduğunu. Dil tercihleri görüntüleme dilleri, giriş dili ve diğer işlevler ekleme veya değiştirme için gidilecek bir yer olduğunu. Biz günlüğü gönderileri bu gelecek hakkında daha fazla bahsediyoruz olacak.
Windows başka bir dil eklemek için bu listeyi oluşturan getirmek için ilk kutunun üzerindeki "bir dil Ekle" bağlantısını tıklamanız yeterlidir.

Add a language / Use the search box to find more. A long, scrolling list of languages are shown which the user can select from.
Sen-ebilmek eklemek için Windows dil listesi
İstediğiniz dili seçin. Bu ekran, ı seçme Hintçe. Bu, uzun bir listedir. Neyse ki, filtrelenebilir. Yalnızca arama kutusuna istediğiniz dili ilk birkaç harfini yazın ve listeden sizin için kapatılmadığı. Bu arama filtresi, kiremit ve dilde yerelleştirilmiş adı üzerinde görüldüğü gibi hem yerel komut çalışır.
The Language preferences page now has two languages listed, English and Hindi, with an Options command for each.
Hintçe Dili eklenmiştir
Bir kez seçilen, dil, dil listenize eklenir ancak değil yükleyip bunu seçinceye kadar görüntüleme dilini. Görüntüleme dili eklemek için Seçenekler'i tıklatın.
Hindi / Windows display language / A language pack for Hindi is available for download / Link: Download and install language pack / Input method / Hindi Traditional / Commands: Preview or Remove / Add an input method
Seçenekler sayfasında bu dil için dil paketi durumunu gösterir
Dil için dil paketi varsa, sen-ecek görmek belgili tanımlık bağlantı için "Download ve dil paketini yükleyin."
A progress bar is shown on a pop up dialog. It says "The updates are being downloaded and installed."
İndirme ve yükleme ilerlemesini izleyebilirsiniz
Yeni yüklenen görüntü dile geçmek için "bunu yap birincil dil" tıklayarak Birincil diliniz yapmak sonraki ekran görüntüsünde görüldüğü gibi yapmanız gerekir.
Commands available for Hindi: Make this the primary language / Uninstall display language
Yeni dili anadil pc yapmak
Two languages now listed: English and Hindi, with Hindi selected as the primary language
Bu PC birincil dili Hintçe artık
Bu kadar basit. Pretty cool, ha? Artık avcılık çevresinde dillerde seyir Web sitelerinde istediğiniz. Burada onlar. Şu anda Windows Vista veya Windows 7 Ultimate kullanıyorsanız, büyük olasılıkla 34 ya da 35 dilde isteğe bağlı güncelleştirmeler olarak, Windows Update kullanıcı Arabiriminde görüyorsunuz. Bunlar orada artık Windows 8'de göstermez. Bunun yerine biz konsolide bir yere dilleri: dil tercihlerini kontrol panelinde. Dil tercihleri, temiz, Birleşik denetim için tüm Windows görüntü dillerini ilerlemeye olacaktır.

Eskisinden daha fazla dil

Microsoft dil desteğini Windows 8, toplam 109 dile getiren bir ek 14 yeni görüntüleme dilleri ile pazar lideri olmaya devam edecektir. (Başvuru için aşağıda Windows 7 şu anda mevcut olan 95 diller). Bu ek dillerle Windows Windows yerel dil sürümünü 4.5 milyar insan için sağlayacaktır.
Windows görüntüleme dili büyük bir girişim olduğunu unutmamak gerekir — Windows desteklenmesi gerekiyor yazı tipleri, yerelleştirilmiş metin ve kullanıcı Destek giriş yöntemleri deneyimi neredeyse iki milyon kelime kapsayan. Yani kabaca iki tam kümesini kitap Harry Potter serisi içinde yer alan sözcüklerin sayısı.
Windows Üstü Gösterim (OSD) dilleri listesinde Türkiye'den İngilizcesi ek duyurmaktan gurur duyuyoruz. Bu biz uzun zaman önce yapılması gereken bir şey olduğunu itiraf. Windows kullanıcıları İngiltere'de bize bu was değil, açıkça hiçbir savunmakendi favori, sürüm Windows ve biz Amerikalılar biliyordu İngilizce ile kazanılmış. Windows'un bu sürümünde de yaygın olarak Hindistan, Avustralya, Güney Afrika, Yeni Zelanda, İrlanda ve diğer yerlere kullanılmasını inanıyoruz.
Biz bağımsız dil olarak İngilizce Birleşik Krallık yeniliyor. Bağımsız dil bağımsız Windows sürümleri için gerekli tüm kullanıcı arabirimi bileşenleri içerir. Bağımsız dil pc görüntü için OEM'ler tarafından kullanılabilir veya kutulu yazılım olarak satın alınabilir.
İngiltere İngilizcesi de bizim için bir duruşma koşmak sürümüdür. Zaten varolan bir birincil dil kodu altında ikinci bir dil ekleme — ISO 3166-2 tr — (neden bu kadar uzun yapmak için götürdüler bu) bizim için mühendislik bazı sorunlar yaratmaktadır. Biz geri dönüş dili zinciri, örneğin dikkat oldu. Herhangi bir zamanda yerelleştirilmiş kaynak yoksa, ikinci seçenek, sonra İngilizce geri düşmek. Kullanılan İngilizce bizim için. Ama, şimdi İngilizce İngiltere de. Hangi biz geri dönerse? Şimdiye kadar bu senaryolar için planlama iyi bakıyor.
Ayrıca bizim dil desteği eklenmesi ile genişletmek sürdürüyoruz 13 yeni Dil Arabirim Paketleri (LIP). Dil Arabirim Paketleri tek başına bir Windows görüntü dilini üst üzerinde yükleyin. Bu hafif paketleri yerelleştirilmiş kullanıcı arabirimi öğeleri en yaygın olarak kullanılan Windows özellikleri içerir. Yeni diller sunulan dahil Pencap dili (Pakistan), Sindhi (Pakistan), Merkez Kürtçe (Irak), Uygurca (People's Republic of China), Rusça (Belarus), Kinyarvanda dili (Ruanda), Tigrinya (Etiyopya), Tacik Dili (Tacikistan), Volof dili (Senegal), K'iche' (Guatemala), Kırım Tatarca (İngiltere), Cherokee (ABD), Valencian (İspanya).
Dilleri bu pc kullanım büyük büyüme yaşandığı gelişmekte olan piyasalar için dil kapsamı içerir: Pencap dili (Pakistan), Sindhi (Pakistan), Merkez Kürtçe (Irak), Uygurca (People's Republic of China), Rusça (Belarus), Kinyarvanda dili (Ruanda), Tigrinya (Etiyopya), Tacik Dili (Tacikistan), Volof dili (Senegal), K'iche' (Guatemala); birkaç dil grupları gelişmiş pazarlarda müşteri tarafından tercih ettiği: Cherokee (ABD), İskoçça (İngiltere), Valencian (İspanya).
Bu paketleri nasıl yükledikleri içinde farklı olmaya devam ederken, kullanıcıların bu farklılıkları anlamak gerek kalmaz. Dil Tercihleri kontrol panelinde nerede almak için yeni Windows dil görüntüleme ve karşıdan yükleme ve yükleme sorunsuz işler gidersiniz tek bir yerde olduğunu.

Görüntüleme dilleri sadece başlangıçtır

Bu yazının en dilleri Windows üzerinde duruldu — bilgisayarınızda Windows kullanıcı arabiriminin dili. Üzerinde Windows 8 dil çabalarımızı odaklanmıştır:
  • Hiç Windows PC'lerini ek dilleri yükleme ve bunlar arasında geçiş yapmak daha fazla kullanıcı etkinleştirme.
  • Dil tercihleri alanı Denetim Masası'ndaki bina bir kolay kullanımlı Merkezi tüm dilleri konumudur.
  • Bağımsız dil ve 13 Dil Arabirim Paketleri (LIP) ekleyerek bizim dil listesi önemli eklemeler yapma.
Biz süper Windows bu gelişmeler hakkında heyecanlı ve siz de onlar gibi umuyoruz.
Ama dilleri için Windows 8 genel dil hikayenin sadece bir bölümü. Bir gelecekte blog girişi biz metin girdisi, yerel ayar desteği ve Windows 8 hikaye diğer önemli parçaları gelişmeler hakkında söyleyecektir. Diğer dil ile ilgili konular hakkında daha fazla duymak istiyorum olup olmadığını bildirin.
Teşekkür ederiz
Ian Hamilton

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder