Translate

Popüler Yayınlar

19 Şubat 2012 Pazar

Georgia Tech araştırmacıları bir Braille yazar Braille Dokunmatik App olarak iPhone dönüştürmek için

Bir prototip uygulama Sarı ceket, yazdığınız olduğu gibi Braille alfabesi ve ses sistemi, tek tek harfler, harfleri girmek için altı tuşları onaylamak için dokunsal Braille çağırdı. Uygulamayı kullanmak için tek yapmanız gereken, telefon kısın bu manzara modunda tutun ve yazmaya başlar. Yukarıda gördüğünüz gibi, o bir iPhone üzerinde şu anda, ancak araştırmacılar her kişi için evrensel bir Eyes-Ücretsiz SMS uygulama olarak görüyorum. Insanlarda ilk çalışmalar braille olarak yeterlilik göstermek olduğunu altı kat daha hızlı metin mesajı olmadan başka çözümler gözlerinden daha touch üzerinde Braille yazı - dakikada 32 kelime kadar yüzde 92 doğruluk ile. Bu hızdan şüphe?





Georgia Tech Braille APP manifatura GİBİ GELİŞTİRİLEN
ATLANTA - 17 Şubat 2012 -. Imagine, Smartphone ve Tablet kullanıcıların metin bir erführe olmadan bir oturum sırasında masanın altında unutmayın bunlardan herhangi biri olabilir Ne yaptıklarını gözden olmadan, televizyon izlerken ya da sosyalleşme, yürürken cep gadget kullanıcı da metne aktive edilebilecek.
Georgia Tech araştırmacıları mobil aygıtı yerleştirilmiş bir ekrana bakıyor olması gerek kalmadan SMS için komple bir çözüm alma hakkında rekabet dokunmatik ekranlı mobil cihazlar için bir prototip uygulaması geliştirdik.
"Araştırmalar, akor, ya da jest tabanlı göstermiştir, mesajlaşma gelecekte gözler serbest yazılı iletişim için uygun bir çözümdür böylece onlara Metin girerken kullanıcılar kendi cihazlarında gördüğünüz eskidir," Mario Romero dedi Interactive Computing (IC) ve projenin baş müfettişi Okulu'nda Doktora Sonrası Araştırmacı.
Dokunmatik olarak adlandırılan ücretsiz açık kaynak uygulaması görme engelliler tarafından kullanılan Braille, Braille sistemi içerir. Bu akıllı cep telefonu kullanıcılarının milyonlarca herhangi biri için dünya çapında bir SMS aracı olarak tasarlanmıştır.
Braille giriş bilgileri ile görme engelli öğrenciler ile yapılan ilk çalışmalar kullanıcı karşılaştırıldığında dokunmatik bir ekrandan gözler serbest SMS için diğer araştırma prototip için en az altı kere dakikada sözcük sayısını girebilirsiniz göstermiştir. Kullanıcılar iPhone için prototip uygulaması ile yüzde 92 doğruluk ile dakikada en fazla 32 kelime erişim.
"Şu anda nitel ve nicel yöntemlerin tarafından resmi bir çalışma Braille Dokunmatik tasarım değerlendirirken," Caleb Güney, bir IC yüksek lisans öğrencisi söyledi. "Biz böyle rahatlık, kullanım ve değer kolaylığı gibi alanlarda çalışma katılımcılardan giriş yakalama hızı ve doğruluğu görme engelli kullanıcılar ve geribildirim ölçmek."
Görüşlü kullanıcıları için, Braille SMS yerine evrensel bir göz ücretsiz cep telefonu SMS, yumuşak-QWERTY klavye, ve diğer teknolojilerin dokunabildim gibi, araştırma ekibi araştıracaktır.
"Braille Dokunmatik akıllı telefonlar ve tablet ile çalışacak ve kullanıcılar birkaç dakika içinde başlamak için Braille alfabesini öğrenmek sağlayacak bir out-of-the-box çözümdür," Romero dedi. "Bu da tipik olarak binlerce dolara mal pahalı özel braille klavye cihazın ihtiyacı azaltır."
Araştırmacılar Braille Touch, yazılım klavye sınırları, hiçbir dokunsal geribildirim yanı sıra fiziksel klavyeler, genellikle küçük ve çok sert tuşları geliştirdik. Braille Dokunmatik varlığı sadece iPhone uygulaması, geleneksel braille klavye çoğaltılmış kullanan altı parmak akor süreçtir.
App akıllı telefonlarda sınırlı ekran alanı için pratik bir çözüm, sadece altı düğmeleri Braille için programlanmış bir dokunmatik ekran yumuşak klavye içine iPhone çevirerek bir jest tabanlı bir çözüm kullanır ve gerektirir.
Braille dokunmatik teknolojisinin temel özelliği altı düğme yapılandırması kullanılmasıdır, böylece ekranda oturur ve manifatura ise kullanıcıların nispeten sabit pozisyonda kendi parmak tutmak. Bu tasarım kullanıcıların ¬ bakan ekran uzak kendi cihazı tutmak için izin verir - bu avuç içi ve parmak ya da serçe parmak ile ağırlığındadır - ve standart bir klavye üzerinde Braille yazmalarına parmak çoğunluğu ile aynı girin.
Braille Dokunmatik arkasındaki ekip Romero ve IC Profesör Gregory Abowd, Co-Baş Araştırmacı tarafından yönetilir. Eski IC bağlı Brian Frey orijinal fikir tasarlanmış ve ilk prototip geliştirdi ve Güney gelişmiş bir tasarım yarattı. James Clawson, doktora ile kullanılabilirlik çalışmaları gerçekleştirin Rosier IC ve Kate Aday, Dijital Medya bir master ve Hesaplamalı Medya lisans mezunu.
Araştırma grubu, Android, iPhone ve iPad Dokunmatik Braille versiyonları geliştirdi ve sürümleri üzerinde çalışıyor. Uygulaması son zamanlarda Stockholm, İsveç konferansta MobileHCI MobileHCI tasarım için 2011 Müsabaka kazandı.
Braille Dokunmatik Georgia Dünya Kongre Merkezi'nde 19 Şubat 17 düzenlenen beceri Expo Atlanta 2012, at gösterilecektir. Http://www.youtube.com/watch?v=rIEO1bUFHsI: eylem Braille Dokunmatik bir video aşağıdaki linkte mevcuttur
Bu proje Hibe Numarası H133E110002 desteklenen altında Özürlülük ve Rehabilitasyon Araştırma (NIDRR), Amerika Birleşik Devletleri Eğitim Bölümü, Ulusal Enstitüsü tarafından finanse Kablosuz Teknolojiler Rehabilitasyon Mühendisliği Araştırma Merkezi (Kablosuz RERC) tarafından kısmen desteklenmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder