Translate

Popüler Yayınlar

29 Şubat 2012 Çarşamba

Gözetim endüstrisi büyüyor ve yetkililer istekli Bu tür örümcek gibi küçük insansız hava araçları Iliya Troyanov'a göre yorum




O ve biz insan ve insan hakları dediğimiz özgürlüklerin erozyonuna gider. 2010 yılında büyük bir ölçekte Internet üzerinde Alman gizli servisleri, geçtiğimiz günlerde duyurulan e-posta formları ve diğer iletişim Monitör 37.292.862 e-posta ve veri bağlantıları beş olan belirli anahtar kelimeler için bakarak yapıldıönceki yıldan daha çok kez. Ne başarısı? Sadece 213 durumlarda, bazı etkinlik geri dönüştürülebilir.Şubat 2011'de, bir anti-neo-Nazi telefonları bir parçası olarak Dresden polisi vatandaşların onbinlerce casusluk ve bir milyondan fazla kayıt ciddi bir suç önleme bahanesiyle toplanmıştır. Berlin'de geçen yıl, yetkililer yolda almak için mobil veri yangın araba binlerce değerlendirdik.Uygulama aracı Hücresel mobil radyo kullanımı olarak adlandırılır, 2011 yılında "önemli ölçüde", Berlin'deki savcılık söyledi.Avrupa Şampiyonası geçici, Polonya, yetkilileri ve sosyal ağların bilgi veritabanları bu güvenlik kameraları ve yerini mobil ağ operatörlerinin verileri ile karşılaştırıldığı deneysel bir proje içinde kullanılacak Indect edilir. Belirli bir kişiye ayrılmış, görünür şöyle ilan edilirse, gözetim İHA'ların peşinde dahil olmak üzere, tamamen otomatik ölçer. Görünür olması için, bir kameranın resepsiyon alanı içinde hızla hareket veya kitle olduğundan farklı bir yönde çalıştırmak için yeterli olabilir.

 Kuzey Dakota uçağı Şartları son zamanlarda, polisin artan militarizasyonun parçası bulmak için sığır hırsızlar için uçağı kullanımı üstlendi. Uçağı, bazıları küçük kuşlar veya örümcekler gibi, böyle geniş bir şehirde helikopter veya kameralar gibi diğer gözetleme teknolojilerini, daha ucuz ucuz. Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere, bize izleme konusunda hep gelmek baskıcı önlemleri, onlar zaten yaygın polis servisi kullanılmaktadır."Önce ben Amerika'da yok"
Başka bir kurbanı oldu Los Angeles havaalanında Ocak ayı sonunda İrlandalı bir turizm uyanıklık olduğunu. On iki saat için, o röportaj yaptı, diyerek bir hafta önce tweeted vermişti: "ücretsiz bu hafta hızlı bir dedikodu / hazırlık için gidip Amerika'da yok etmeden", ABD'de bu kelimenin muhtemelen bilinmeyen argo "domuz-out, sarsamaz." Sorgulama sonra Next Plane Home konulmuştur.
Daha ciddi gelecekte bir terörist olarak ABD Ordusu tarafından şüphelenilen tüm bu insanlar ile başa vardır. Başkan Obama son zamanlarda yargı denetimi ya da bir zaman sınırı (Milli Savunma Yetki Kanunu 2012) olmadan, Ordu süresiz böyle bir dünya durdurmak için izin veren mevzuat imzaladı.
Bunlar sadece daha rastgele bazı örnekler, ama nerede görünür korkunç bir gelişimin ana hatlarıyla vardır. Gibi örnek İrlandalı turist, Ancak, genellikle vatandaşların sindirme üzerinde büyük bir etkisi suçun önlenmesinde etkisiz önlemlerdir.
Komisyon içinde bu anlaşma üzerinde müzakereler gizli, 2007, sansür yana yapılan: baskıcı önlemlerin yoğunlaştırılması için prosedür biz Acta en azından geri olduğu gibi, her zaman aynıdır AB. Hiçbir şeffaflık oldu - ama eğlence sanayi ve yazılım temsilcileri üzerinde baskı değil de kamu ve Avrupa Parlamentosu olan bir düzenli olarak haberdar edildiğinde.
Sadece kitlesel protestolar ve Avrupa Parlamentosu müdahale Anlaşmanın anlamı ve amacı hakkında genel bir görüşme daha sonra, hafifletici bir metne ilk açtı. Her zaman olduğu gibi, katılımcı kurumlar arasında herhangi bir demokratik bilinci açıktı. Savunanlar önlenmesi ve suçların (diğer taraftan ilgili sektörler için büyük kârlar let it out) tespiti için büyük bir eylem faydaları savunuyorlar.Güvenlik sektörünün büyüme
Özellikle kaygı verici şimdi kompleks endüstriyel güvenlik, patlayıcı büyüme, milyar dolarlık bir endüstri (dünya çapında cirosu geçen yıl 5 milyar Avro) olduğu, yetkisini küresel sistemleri sunuyor belirlemek ve izlemek, genellikle cep telefonları ve bilgisayarlar dayalı, kendi vatandaşları tespit etmek.
Dahil olan şirketlerin pazarlama broşürleri çarpıcı açılış şunlardır: Bir Alman şirketi, örneğin, "siyasi muhalifleri" takip imkanı sunar, bir İtalyan müşterilerine mobil uzaktan kontrol sağlayan dedi Akıllı iyi fotoğraflamak ilgili kullanıcılara dinleme. South Africa oluşan bir toplum konuşmaları milyarlarca kaydetmek ve kaydetmek için araçlar sunar.
Bunlar ve daha birçok bilgi dosyaları "Spy", 25 ülkeden 130 şirket belgeleri, Brezilya ve İsviçre arası, sen Wikileaks üzerinde okuyabilir ve Gizlilik International web sitesinde bulunabilir. Teknik imkanları alanında şaşırtıcı olduğunu. "Onlar tüm ağ trafiğini izlemek için ucuz olduğu zaman neden sadece örnekleri almak?" Yeni Zelanda, Endace bir şirket broşürü ile.


 Pekin ve Çin İletişim En İyi Gmail dahil olmak üzere otuz önemli e-posta sağlayıcıları şifreleri çözebilir yazılımı sağlar "pasif bir yaklaşım ile gerçek zamanlı olarak."Gözetim endüstrisinin dilinde orwellischen ilgili kişinin bilgisi olmadan "pasif" anlamına gelir. Bu çok daha kötü olduğunu ve pasif kalırsak bizi tehdit ediyor.KAYNAK:http://www.taz.de/

 Iliya Troyanov'un

dünyada bir yazar ve koleksiyoncu. Meslektaşı ile, o "güvenlik izleme devlet ile Obsession. Özgürlüğüne saldırı ve insan hakları sökülmesi" son Zeh yayımladı (Hanser Yayınevi).
Foto: Gerhard Dilger

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder