Translate

Popüler Yayınlar

13 Şubat 2012 Pazartesi

Oyun değiştiriciler: 2012 yılında Mısırlılar ve gadget'lar


Devrimci teknoloji diye bir şey var mı? Birçok Mısırlılar olduğuna inanıyorum. Bir yıl önce, onlar Tahrir Meydanı'nda protesto sesimizi duyurmak için cep telefonları, sosyal ağ ve yasaklı TV kanalları kullanılmıştır.Haber İşitme, binlerce gencin katılmak ve diktatörü Hüsnü Mübarek'in devirmek için hayatlarını tehlikeye attılar.Devrimin yıldönümü için, Engadget farklı yaş ve onların dünya ile temas halinde tutmak için kullanabileceğiniz araçlar hakkında bilgi edinmek için arka beş Caireans yakaladı. Özgürlük, demokrasi ve mobil resepsiyon en az bir bar aşk için, lütfen okumaya devam edin.


Mısır karmaşık bir durumda karmaşık bir ülke. Mübarek gitti, ama şimdi ordunun Şovu. Kahire dolaştı, bu devrimin henüz tarih olmamıştır olduğu açıktır. Birçok yönden, bu hâlâ devam ediyor. Insanların yüz binlerce ilk büyük protesto, Ocak 25'inden yıldönümünde Tahrir Meydanı döndü, ama onlar çok daha hızlı bir demokratik değişim için bastırıyor olarak anmak ilgi değildi.


Mevcut kargaşa ortasında, Mısırlılar ben de kendi kariyer ve kişisel yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlardı . Bu bağlamda her yerde insanlar gibidir. Bir önemli fark dışında - Ben bir teknoloji blogger  ve araçlar hakkında konuşmak istiyordum onlarla , cep telefonları ve bilgisayar kullanımının oldukça iyi genelde olduğu ortaya çıktı. Cep telefonları ve internet isyanın yayılmasını durdurmak için rejimi giderek daha umutsuz bir girişim olarak, gösterileri kesme ilk günlerinde ülkenin her yerinde olmuştur. Gördüğünüz gibi, bu hata insanların zihninde hala sıcak olduğunu ve onların araçlar için verilenleri artık almaya devam.
Rahma sağ Kahire, pencerelerden düzenli olarak çöl ve kum hareketli manzaralı bir balkon. Kenarında yaşamak Çok uzakta, o ve kocası güzel bir dairde göze alamaz, ama aynı zamanda bu ulaşımı doktor randevuları ve hayatında çok fazla zaman bu büyüyen şehir etrafında demektir. Google Maps, devrimin onun bir yaşındaki oğlu yenik ne zaman yendi Nokia eski sonra o idi, bir smartphone yükseltilmiş ana nedenlerinden biridir.
Galaxy Ace ucuz değil: bir kontörlü cep telefonu için 2100 LE (
$350) birçok Mısırlının bir ay içinde kazancı daha fazladır, ama o Rahma değindi. Günlük ek olarak kurulmuş tek uygulama Facebook üzerinde arkadaşlarınızla - Boş zamanlarında - geç ek olarak, kontrol ve tıbbi araştırma kontrol, e-postalar göndermek için kullanılıyor. "Devrimi sırasında, yer alabilmek için birbirlerini itmeye Facebook kullandık" dedi. "Şimdi bu ülkede bir sanal hayattaki gibi Belki de sağlıklı değil. Olmuştur, ama ben bağımlıyım."
Ne, net Rahma  sordu ve şöyle demişti: "Vodafone seviyorum." Bu belki de şaşırtıcı bir cevap, onun Mısır tüm müşterilerine SMS mesajları göndermeyi sırasında sık sık Vodafone olduğunu düşünüyor protestolar, hükümete itaat için bunları söylüyorum Mübarek eleştirdi. Ben bu metinler aldık "J",  ve ben nefret ettim,
"diyordu" O bütün ağlar yaptım çünkü, Vodafone suçlayamazsın. Mısır'ın kendi lisansının bir koşulu . "


O ayda 25LE ($ 4) Aşağıda onun aylık 'kontör' harcama tutmak gerekiyor çünkü Amr, mobil internet göze alamaz. O şimdi kullandığı o devrim sırasında vardı Nokia veya Sony Ericsson olsun, yine de telefonları hakkında deli değil. O belki bir smartphone yükseltme hakkında konuşuyor, ama sadece çok kısacık emelleri biri - hala burada tüm öfke pahalı Güç Dengesi bilekliği, onun genç kuzenlerinden hayranlık gibi biraz ünlü ciro ve tüketici koruma eksikliği sayesinde.

 O PC'ler hakkında konuşurken Amr teknolojik tespitler daha somut hale gelir. O bir robot yarışmasını kazandı sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kendisine verilen iyi bir dizüstü bilgisayar var. Online almak için, o 2Mb / s ADSL vardır kuzenin dairesinde, otobüs ile 40 dakikada geçecek. Bütün gençler Medal of Honor oynamak ve bazen de kendi yerel siber kafeterya Counterstrike ve CoD oynamak için yolun karşısına orada bir araya gelip - "gürültü, böcekler ve bozuk kulaklıklar" sadece birkaç ay yapmak anlamına rağmen, onlar olduğunuzda "umutsuz."
 

Amr ortalama gencin daha politik farkındadır ve onun dizüstü bu büyük bir rol oynar. Biz onu yıldönümü birkaç gün önce tanıştığımda yenilenen şiddet olasılığını ilgili haberler ve dedikodular için Facebook temizleme edildi - değişimin hızı ile sinirli ya da suçluların nedeniyle sadece yetkili makamlara ve protestocular arasındaki çatışmalar nedeniyle mi kim sokaklarda herhangi bir kaos istismar olabilir. "Ben çok sayıda insan artık silahları var. Bir sürü insan Libya'da silahlar var okudum ve çok korkutucu."

 

Amr Kullanıcı Facebook duvarına gururlu anı biri Mübarek nihayet istifa etti gününde Tahrir Meydanı'nda Mısırlı bir askerin yanında durduğunu onu bir fotoğrafı. APC muazzam parça yanında muzaffer ve korkuyor hem de ona bakıyor ve kuzenleri başka biri var. "Onlar bizi doğrudan vurmak gibi devrim olmamış, ben muhtemelen hala aptal bir şey olarak internet düşünmek istiyorum. Ama bunun kapattığınızda, o oldu. Bu çağrı bir uyanma oldu."



 Milyonlarca turist bu ülkenin sınır üzerinden zahmetsizce geçmesine rağmen her yıl, en çok yerli Mısırlılar hareket çok az özgürlüğüne sahip denetler. Birçok engeller seyahat şekilde konur, ancak bazı insanlar diğer ülkelere bağlantıları korumayı başardık. Nadine bu genellikle varlıklı azınlık arasında yer alıyor. O hafif bir Amerikan belirtisi ile akıcı İngilizce konuşuyor, Birleşik Krallık düzenli seyahat ve şeyler için Batı fiyatları ödeyebilmektedir - iPhone 4 gibi o Londra ve o Kahire'de bir Apple bayisinden satın MacBook aldı. Altı kişilik bir ailenin bir yıl manavda harcaması gerekebilir kabaca ne yalnız MacBook maliyet 9000LE,.

 

"Apple ürünleri burada çok yaygın değildir," Nadine kabul eder. "[Windows] PC'ler daha uygun fiyatlı ve çok ucuza bir ödeyebilirsin bu gün, ama Mac fiyatları etkilenmemiştir yapmak için bir süre önce bir hükümet sürücü vardı."Öte yandan, o iPhone'lar eskisi gibi elit olarak hiçbir uzun süredir olduğunu söylüyor. "Benim şöförü ikinci el var bir 3GS vardır." O kullanılan ve çalıntı mal seyyar satıcısı tanınıyor Abdel Aziz Street, içinde ucuz mal fiyatlarla iPhone ve diğer akıllı telefonlar bulmak mümkün olduğunu ekliyor. "Devriminden bu yana akıllı telefonlardan isteyen kesinlikle daha fazla insan var," diyor. "Hükümet her şeyi kapattı, insanlar panik, bu nedenle şimdi bu şeylerin önemli olduğunu farkettim."


 Mahmud zamanının çoğunu onbir katlı unutulup Yukarıdaki balkonlardan sarkan harcayan bir sırım gibi bir adam. Kendi küçük işletme çalışan ve beslemek için genç bir ailesi var, ama bir standart uydu kurulum veya onarım işi ($10 ) sadece 60LE şarj - yarım gün sürer bile. Gelir düzeyine sahip, o ADSL için ayda 200LE darbe olacak değil - henüz ve onun dizüstü bilgisayar ile online almak onun için son derece önemli olduğunu söylüyor.

Mahmud durumu insanlar becerikli olmak zorunda. Ortak bir hüner bir apartmanın boyunca tek bir bağlantı paylaşarak bir kablo abonelik maliyeti parçalanmasıdır. Mahmud bile bir uydu sinyali kullanılarak tamamen ücretsiz internet erişimi elde etmek mümkündür iddia - o kabul ötesine detaylandırmak reddediyor olsa da "yavaş" dedi.


 Muhammed'in kendi çanak yüklü olması 60LE gerekli ödedi. Onun bina temin merkezi hizmet kabul ediyorum, eğer o bile bu mütevazı maliyet kaçınılması olabilirdi, ama bu kanallar taşıyor "diyor yaşlı erkekler için bile torunlarımız için uygun değildir, ya da." Kendi çanak ve alıcılar sahip olarak, o daha fazla kontrolü vardır.

Uydu devrim sırasında Muhammed'e özellikle önemliydi. Yaşıtı birçok gibi o Tahrir Meydanı'nda gitmedim, ama neler olduğunu bilmek için umutsuz oldu. "Ben yaklaşık sekiz saat boyunca protesto izledim" diyor. Onun favori kanal oldu ve yine özel olarak Mısır odaklı canlı haber haddeleme yayınlayan Mubasher Misr adlı bir El Cezire off-ateş vardır. Onun düz konuşan içeriği tamamen hükümet tarafından sahip olunan ve işletilen karasal TV kanalları, üzerinde izin verilen asla. Aslında, yetkililer Mubasher Misr kapatmaya daha ne isterim ki, ama onlar oldukça bu yönetemezsiniz. "Son zamanlarda artık sinyal Katar yönlendirilmesini vardır, bu yüzden burada kanalın ofisleri kapatıldı," diyor Muhammed. "Bu yüzden, birçok kişi sorun aldıktan var - ama almak ve insanlara göstermek nasıl olabilir."


 Yukarıdaki beş kişi 85 milyon bir ülkenin temsili bir örnek olarak, hatta Kahire edilebilir hiçbir yolu yoktur. Ama onların gadget'lar hakkında onlarla konuşma yaşamları içinde gerçek bir bakış sağlamak beni yaptı ve - belki de daha önemlisi - bu buz kırıcı bir iyiydi. Ben kültürel İngiliz ve ben Mısır hakkında anlamadığınız bir çok şey var da, ben bir bir Samsung GSII göreli erdemleri ya da daha fazla güç elde etmek için en iyi yolu hakkında gün boyu Mısırlılar ile konuşmak mümkün olduğunu bulundu Intel Celeron destekli dizüstü. Ben konuştu insanların hiçbiri geeks vardı, ama iletişim ve kişisel özgürlükler önemi teknolojisi gelince, hepsi vardı.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder