Translate

Popüler Yayınlar

15 Şubat 2012 Çarşamba

Gartner: Apple akıllı sunucuları arasında öncülük, Android hafif bir düşüş görüyor

Smartphone statlara Gartner Son paket sadece onunla Cupertino insanlar için bazı cesaret verici haberler getiren, .Şirketin Q4 raporuna göre, Apple pazarın şirket dökümü yüzde 23,8 gördüğünü bir Q4 ile, pazar payı dünyanın en iyi akıllı telefon satıcısı (yüzde 19) olduğu gibi 2011 sona erdi.Çeyrekte, Apple, bazı son kullanıcılar Q4 2010 tarihinden itibaren  121.4 oranında artarak 35,5 milyon cep telefonu sattı. Bu aynı zamanda en büyük üçüncü Nokia sadece ikinci yılın son çeyreğinde yüzde 7,4 pazar payı ile tüm cep telefonu satıcısı, (yüzde 23.4) ve LG daha fazla olmak Apple iterek yardımcı oldu Samsung (yüzde 19,4). Nokia, aslında, onun liderliğini bazı 111.700.000 adet, yıl içinde yüzde 8,7 aşağı satış, S4 kalmamak görülmektedir.OS cephesinde, bu arada, akıllı telefon pazarının yüzde 50.9 ile Android T4 domine etmeye devam ediyor, ama sadece yüzde 53 altında yakalandı ki, biraz aşağı önceki çeyreğe değil. Daha az kullanıcı yeni bir telefonun yükseltme olarak iOS payı 'önümüzdeki "birkaç çeyrekte" içinde azalma beklentisine rağmen Gartner, 4S iPhone satışları bu artışın bazı nitelikleri toplumun. Daha fazla fikir ve analiz için, basın açıklamasında.

 Gartner Uluslararası Satış Smartphone 2011 yılının dördüncü çeyreğinde yükseldi
Apple bir bütün olarak 2011 ve 2011 yılının en çok satan Smartphone dördüncü çeyreğinde oldu
Egham, Birleşik Krallık, 15 Şubat 2012 -
Son kullanıcılara akıllı dünya satışları 2011 Toplam Gartner, Inc akıllı telefon satışları göre, 2011'in dördüncü çeyreğinde 149 milyon adet 2010 yılının dördüncü çeyreğine göre yüzde 47,3 artış yükseldi 472 milyon adede ulaştı ve en fazla yüzde 58 oranında 2010 yılından itibaren mobil cihazlar, tüm satışların yüzde 31 olarak gerçekleşmiştir.
Çeyreğinde Smartphone hacimleri Apple iPhone satışları kaydetmek artmıştır. Sonuç olarak, Apple önümüzdeki LG'nin dünyada cep telefonlarının üçüncü büyük tedarikçisi haline gelmiştir. Elma yüzde 19 pazar payıyla da 2011 yılının dördüncü çeyreğinde yüzde 23,8 oranında bir pazar payı ile akıllı telefon dünyasında tedarikçi yüksek, ve bir bütün olarak 2011 yılında en çok satan akıllı telefonlar oldu. "Batı Avrupa ve Kuzey Amerika'da 2011 yılının dördüncü çeyreğinde Apple'ın akıllı büyüme en açmıştır," Roberta Cozza, Gartner baş araştırma analisti söyledi. "Batı Avrupa'da, dördüncü çeyrekte iPhone satışları yükselen yavaş satışların iki çeyrek üst üste sonra tüm akıllı telefon pazarı kurtardı."
Çeyrek Samsung ve Apple da kendi marka ve yeni ürünler açıkça ayırt edilebilir piyasanın üstündeki konumlarını sağlamlaştırmak gördüm. Önemli ölçüde hacim ve kar artırmak için mücadele ederken LG, Sony Ericsson, Motorola ve Research In Motion (RIM), bir başka hayal kırıklığı yaratan sonuçlar kaydedildi. ZTE ve Huawei çeyreğinde payı kazanmaya devam etti bu tedarikçileri de akıllı telefon pazarının orta ve alt ucundan çok daha büyük bir tehdide maruz kalmıştır.
Son kullanıcılara yönelik mobil cihazlar global satış, 2011 yılının dördüncü çeyreğinde 2010 (bkz. Tablo 1) de aynı dönemine göre yüzde 5,4 artışla 476.500.000 adet olarak gerçekleşti. 2011 yılında, bir bütün olarak, son kullanıcılar kadar yüzde 11,1 '2010 (bkz. Tablo 2) den, 1.8 milyar adet satın aldı. "Büyüme smartphone 39 yaklaşık yüzde yavaşlaması beklenmektedir ise pazarın tamamını, yüzde 7 büyümesi 2012 için beklentiler var," Annette Zimmermann, Gartner kıdemli araştırma analisti söyledi.
2011 yılının dördüncü çeyreğinde, Nokia cep telefonlarının satış aşağı yüzde 8,7, geçen yıl 111.700.000 adet numaralandırılmış. "Samsung toplam pazar payı ile Nokia farkına," Ms Cozza dedi. "Samsung, 2011 yılının dördüncü çeyreğinde 34 milyon adet akıllı güçlü satış yararlanmıştır. Avrupa'nın zor ekonomik çevre ve Nokia marka durumunu tek bir çeyrekte aşmak için zordu karşısındaki güçlükleri zayıfladı. Ancak, Nokia, kombine 710 ve 800 yeni Lumia ile yürütmek ve zamanında teslim etmek yeteneğini göstermiştir. Nokia iletişim hizmetleri (CSP) sağlayıcıları halen hakim portföyüne ürünler eklemek için teşvik etmek için agresif fiyatlandırma sunmaya devam edecek Android tabanlı cihazlar. "
Apple olağanüstü bir çeyrek dördüncü, son kullanıcılar için 35,5 milyon akıllı telefon satışı, 121.4 oranında bir yıl, bir yıllık artış olmuştur. Apple zinciri yönetimi yakın ilgi daha da akıllı yelpazesini için bazı stok birikimi gördüm Samsung ile farkı azaltmak için güçlü bir çeyrek tam olarak yararlanmak için yardımcı oldu. Apple iPhone 4S genişletir varlığı gibi, 2012 yılının ilk çeyreğinde güçlü bir performans devam edecektir. Bu 2011 yılının dördüncü çeyreğinde yaptığı geç gibi Apple satın yarar olmaz çünkü Ancak, Gartner analistleri satış çeyreğinde çeyreğinde düşüş bekliyoruz.
Apple sonra, ZTE ve Huawei, 2011 yılının dördüncü çeyreğinde en hızlı büyüyen tedarikçi olmuştur. "Bu tedarikçilerin pazar kapsamı genişletildi ve Android cihazların kullanıcı deneyimini geliştirmeye devam ediyorum," Bayan Cozza dedi.
2011 yılının dördüncü çeyreğinde, ZTE cep telefonu global pazarının dördüncü sıraya yerleşti. ZTE sırayla akıllı telefon satışları yüzde 71 oranında keskin bir artış kaydedildi. Şirket, iç piyasada üç DSP portföyünü genişletmiştir ve düşük maliyetli akıllı ilgi yararlanmıştır. Huawei, lider üreticisi Android dört çeyreğinde akıllı telefonlar güçlü büyüme sayesinde olmaya LG Android pazarı büyüdü. Huawei cihazları kendi markasını taşıyarak önemli ilerlemeler kaydetmiştir ve o en ikonik ürünler inşa etme girişimleri daha yüksek düzeylerde portföyünü genişletmeye devam etti.
RIM yüzde 10,7 oranında azalarak, 2011 yılının dördüncü çeyreğinde No 7 noktaya düştü. Onun BlackBerry platformu 10 ile RIM Gecikme ayrıca kullanıcıların korumak kabiliyetini etkileyecektir. Ancak, en büyük zorluk RIM, geliştirici ekosistemi etrafında tabanını genişletmek ve çalışma ve BlackBerry 10 ile yeniliklerine geliştiriciler ikna etmeye devam ediyor.
OS akıllı telefon pazarında (bkz. Tablo 3), Google ve Apple arasındaki rekabet yoğunlaştı. Android biraz sırayla reddetti. Benzersiz ve farklı cihazlar oluşturmak için savaştığı gibi bu özellikle olgun pazarlar ve zayıf satıcılar Android anahtarında 4S iPhone ile çalışan iPhone, güçlü satışlar nedeniyle oldu. Samsung, 2011 yılının ikinci yarısında Android payı kazanımları önemli bir katkıyı kaldı. 8 puan artarak pazar payı dönemde yıl IOS, ama Gartner analistleri iPhone 4S yükseltmenin döngüsü olarak önümüzdeki iki çeyrekte düşmeye Apple bekliyoruz yavaşlatır. Nokia akıllı telefonları ilk Windows telefonu, Lumia 710 ve 800, debut yaptı ama beklendiği gibi, satış Microsoft smartphone pazarında payını bir düşüş önlemek için yeterli değildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder