Translate

Popüler Yayınlar

7 Mart 2012 Çarşamba

Windows 8 için "Güvenli Önyükleme" Linux Tehdit

Microsoft, diğer işletim sistemlerinin kullanımı engel donanım özellik çağırır. Bir uzmana göre bu "açıkça yasadışı" filmlerdeki Hanno Boeck istiyorsunuz


Şık - ama risk: a Linux masaüstü temizledik. Resim: taz



Giriş Windows 8 ile gelecek yıl, Linux gibi diğer işletim sistemlerinin kullanıcıları için yükleme yeni zorluklar oluşabilir.

Neden: donanım üreticilerinin bilgisayarlarına "Windows 8 ile uyumlu", tasdik etmek isteyen gerekir bu nedenle "Güvenli önyükleme" adı verilen bir özellik sağlar ve varsayılan olarak etkinleştirir. "Güvenli önyükleme" ise sistemin önyükleme işleminde herhangi bir virüs yuvalayabilirsiniz sağlamak için bir.


Ancak, işlev, Linux gibi diğer işletim sistemlerine yüklenmesini engelleyen neden olabilir. Bilgisayar sistemi başlatmak için sorumlu olan sözde önyükleyici, doğru bir dijital imzaya sahip olup olmadığını kontrol etmek başlamak istiyorum.

Bu işlevi tam olarak tasarlanmıştır, donanım üreticileri olduğunu. Eğer dijital olarak kabul bootloader sadece Microsoft tarafından imzalanan-böylece diğer tüm işletim sistemleri kilitli. Bu bilgisayarlardan birinde Linux kurulumu ardından artık mümkün olacak.



Windows Zorunlu mu?

"Kullanıcıların hangi işletim sistemini yüklediğiniz tercih olması gerekir", Matthias Kirschner ve ücretsiz yazılım Die Tageszeitung Vakfı Avrupa dedi. "Biz 'Güvenli önyükleme' etiketi altında sadece engelleme girişiminde korkuyorum." "Bilgisayar sahibi Windows kullanmaya zorlanıp."

Microsoft bu girişimin diğer işletim sistemleriyle dışlamak istediğiniz engeller. Bu işlevsellik, istemeyen kullanıcılar çevirmek o uzakta. Ama olup olmadığını ve ne kadar kolay bir şekilde mümkün olacak belirsizdir. Linux geliştiricileri Matthew Garret varsayar bir kapanma olanağı sağlamadan birçok pc üreticisi "Boot" güvenli, sağlayacaktır.

Garret öneren alternatif olarak kullanıcıların kendileri konumunda olan sistemleri güvendikleri karar vermek olmalıdır. Standart bir yordam, kullanıcı güçlü-e doğru olmak, bir imza anahtarı üzerinden kolayca yüklemek için usb çubuk. Garret sunulan nasıl sözde UEFI çalışma grubu, donanım standardizasyon Komitesi "Tarafından'Güvenli önyükleme" hazırlandı. Böylece, hatta Linux kullanıcıları, artan güvenlik yarar olabilir.
"Microsoft tekel uzantısı bir felaket olurdu"

"Microsoft tekel donanım uzantısı bir felaket olacağını, müşteri kararlar kısıtlamak ve yenilikler, engelleme" ünlü Computersicherheits söyledi- ve şifreleme araştırmacılar Ross Andresson onun blog. "Bu açıkça aykırı olacağını ve önlenebilir gerekir."


Andersson gördüğü bir canlanma girişimi fikirlerin ' "güvenilir bilgi işlem platformu İttifakı (tcpa)"Güvenli önyükleme". Microsoft, Intel, IBM ve diğer donanım ve yazılım şirketleri tarafından 1999 yılında başlatıldı. tcpa zaten tartışmalı diğer özellikleri arasında benzer bir konsept hazırladı. Ancak, zaten sert eleştiri bilimsel topluluk selamladı, sonuç olarak, kavramı asla tam olarak uygulanmıştır. KAYNAK taz.de

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder