Translate

Popüler Yayınlar

8 Mart 2012 Perşembe

Stuxnet Truva arkasında çok büyük bir çaba, Kendi dili ile Virüs


"Eğer hayran olabilir" kötü niyetli yazılım, İran'ın nükleer programını sabote etti Stuxnet solucanı kısmen aynıdır. Şimdi uzmanlar garip keşfi var.



Eğer Stuxnet "küçük kardeşi" hayran görüş bile normal kullanıcılar,. Foto: AP






| MOSKOVA / BERLİN çalışmak benzersiz bir çaba hayran olabilir Truva dersle ilgili Geliştiriciler dpa Stuxnet: Rusya virüs avcıların bulgulara göre zararlı yazılım parçası olan, bilinmeyen bir dilde yazılmış. Bu Kamljuk hayran nerede teşhis etmek özellikle zordur Vitali, güvenlik firması Kaspersky Lab de bir analist söylendi.
Nerede zaten geçen yıl bir heyecan yarattı vardı hayran olabilir. Onu tekrar küçük bir solucan kodu Stuxnet bulunmuştur, İran'ın nükleer tesisleri tarafından sabote edildi. Stuxnet, onun gelişmesi için büyük çaba verdiği, en mükemmel bilgisayar virüsü olarak kabul edilir, Batılı istihbarat örgütleri arkasında güvenlik uzmanları şüpheli. Stuxnet, endüstriyel tesislerin bozmak için tasarlanmış olsa da, hayran tamamen casusluk aracı oldu.









"Bu rolü size özel olarak tasarlanmış bir programlama dili hayran nerede tarafından yazılmış gibi görünüyor," Kamljuk dedi. Önceden tespit edildi diğer zararlı yazılımları üreten varsayar.
"Her bir program için bir programlama ortamı oluşturmak için çok pahalı olurdu." Bu ay için çalışan yazılım uzmanları bir dizi olurdu. "Kaspersky Lab araştırmacıları dili nesne yönelimli ve ağ programları için uygun olan kendi faaliyetlerini yürütür doğruladı."
Eğer Truva müşteri ile iletişim için kimin sorumlu olduğunu hayran olabilir etkilenen modülü çatlama sonra, Kaspersky artık "ayak izi" yazılımı tarafından kontrol altına almaya çalışan bu. Size hayran nerede araştırmacılar bir yıl sonra solucan endüstriyel sabotaj kadar program bilinen olmasa dahi virüsü kısmen, Stuxnet vurgulanan söyledi. taz.de

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder