Translate

Popüler Yayınlar

2 Mart 2012 Cuma

Test: LaCie 2big Thunderbolt 4 için

LaCie 2big ilk düzey performans ve büyük depolama kapasitesi sunan ilk hdd masaüstü erişilebilir Thunderbolt olması amaçlanmıştır.



Fransız üretici LaCie Şubat 2011 yılında piyasaya Thunderbolt teknoloji Apple ayrıcalıklı bir ortağı olmuştur. Fırsat, iki ile donatılmış bir model 2,5 inçlik maksimum performans RAID 0 monte sabit sürücüler, dış sabit disk üreticisi Little Big Disk Thunderbolt duyurdu. Ticaret bu modeli bulmak için 2011 Yaz sonuna kadar sürdü. O zamandan beri birçok üretici firma ürünlerini Thunderbolt ilan ve henüz piyasada mevcut LaCie ve söz tarafından satılan sadece dış sert götürmek. LaCie, bu 2big Şimşek, iki 3,5 inç sabit diskler harici sabit disk oluşan bir Bürosu sunarak rakiplerinden üzerinde yaptığı yol artırmak için yıl başından bu nedenle faydalanmaktadır. Performans randevu mu?

Sunu

LaCie marka fanları, 2big, çeşitli sürümlerinde yıllar reddedilen bir harici sabit disk bildiğiniz: usb 3.0 ya da hala Quadra arabirim usb 2.0, FireWire 400 ve 800 yanı sıra eSATA 3 Gb/sn. Bugün, 2big bu nedenle Şimşek ile ulaşan beş zincirleme zor sağlayan arabirimi sürücüler dış ve periferik Thunderbolt DisplayPort ekran zinciri, ancak özellikle bir oranı 10 Gb/s iki kanaldaki sonuna bir ek ile. Buna karşılık, 480 Mb/s, 800 Mb/s FireWire 800 ve usb 3.0 4,8 Gb/s usb 2.0 sınırlıdır.
lacie2bigusb3001 2bigTB_Back
2Big her zaman Neil Poulton alüminyum tarafından tasarlanmış paketi kullanır LaCie bu karakteristik mavi gözü açık tutar. Sade ama etkili, gururla bir masa üzerine 2big trônera. Alüminyum durumda 7200 rpm 3,5 inç sabit diskler iplik iki tarafından üretilen ısı sefahat katılmaktadır. O bir silikon sistemde takılı gizli hayranı tarafından titreşim aktarımını önlemek için Destekli.
2big-rack 2big-rack-1
2big-access 2big
Paket 91 x 172 x 200 mm için tedbirler sonucu ağırlığı 2.7 kg. RAID 0 biçimiyle hfs + (Mac os Journalisé) biçimde önceden yapılandırılmıştır. RAID yapılandırma yönetimini doğrudan disk yardımcı programı yapılır, ancak biz-ecek dönmek. Paketin arkasındaki iki bağlayıcı Thunderbolt sınırlı olan bağlantısı var. Orada'da 48 Watt, LaCie gıda paketi entegre değil ki zarar harici güç konnektörü. Son olarak, arka sabit diskleri kolayca erişmek için. Sadece disk ve slayt raylar kilidini LaCie veya madeni para verdiği için tuşunu kullanın. Ancak sabit diskleri sadece kaldırılabilir eğer garanti üfleme olmadan değiştirmek imkansız. Bu raylar üstünde sert götürmek sabitleyen vidayı çıkartmaları hatırlama için vardır. Ancak, sonuna kadar üç garantisi, kullanıcının kolayca sabit sürücüler değiştirebilirsiniz.
2bigTB_2inRackPaketi altında tüm istikrarı ve titreşimleri ofis iletimini önleme dört lastik yastıkları için ayak alüminyum vardır. LaCie D2 Resepsiyon raf veya bir sunucu 2big yere ayak ortadan kaldırmak için bir Allen anahtar sağlamaktadır 19 "Rackmount Kit hala Bay.

Yükleme

LaCie 2big çok basittir. Sadece dış sabit sürücünün Mac Thunderbolt kablo ile bağlayın ve güç bağlayın. Sabit disk sonra monte masaüstünde yalnız. Dikkat, LaCie kablo Thunderbolt sağlamaz. Nitekim şimdilik, sadece Apple bu kablo için 50 Euro satıyor. Fiyat kısmen kablonun her kayıttaki iki mevcut Mikrodenetleyiciler varlığı ve kablo doğa tarafından açıklanmıştır. LaCie, Apple gerçekleştirmek marjı bu kablo ve sadece özellikle istiyorsunuz bir düşük belli bir kalite sağlamak için.
Varsayılan olarak, iki sabit disk 2TB 7200RPM 32 mb belleğe sahip, döner önbellek her Thunderbolt RAID 0, yani yapılandırılmış LaCie 2big yapın ve 4TB tek depolama birimini temsil eder. Veri yazarken, tek baytlık disk performansını artırmak için izin veren ikinci ikinci baytı gönderilirken gönderilir. Mac os x disk yardımcı programı kullanılarak RAID modunu değiştirmek mümkündür. Sadece disk sabit 2big seçin, daha sonra "sekmesini ve nihayet Sil tıklatın RAID" Thunderbolt. Tabii ki, sabit diskte varolan tüm veriler silinir.
Capture d’écran 2012-02-27 à 16.16.23 Capture d’écran 2012-02-27 à 16.11.18 Capture d’écran 2012-02-27 à 16.07.19
Sabit disk kaybolduğunda disk yardımcı programı, yalnızca görünür bağımsız sabit diskler bırakarak. 2Big RAID 0 (Geçmeli), RAID 1 (yansıtma) ya da (birleştirilmiş), jbod yapılandırmak için sadece iki mevcut sabit diskler, birini tıklatın ve sonra "RAID" sekmesinde, söz konusu diskin boş alanı sürükleyin ve nihayet RAID bölümü oluşturun.
Aynı yöntemi kullanarak, RAID 1'de iki LaCie 2big monte Thunderbolt zinciri yapılandırmak mümkündür. İlk, ikinci bir kopyasını ilk depolama birimi ise iyi bir performans elde etmek için kullanılacak. Bütün bir tek 4TB depolama birimini temsil eder.

Pratikte

Biz 2011 2.0 GHz ve 8 gb DDR3 çalışan Core i7 İşlemci başlatmak için LaCie 2big Thunderbolt 4 bir MacBook Pro 15 inç bağlı. Thunderbolt Apple kabloyla bağlı, sürücünün geleneksel bir harici sabit disk gibi davranır. Mavi göz önünde de, ateşleme ya da yok olma 2big sağlayan bir düğme, ancak onun bitirmek için özellikle bir modeli hala yüksek kaliteli profesyonel ne zaman oyun ve gürültü seviyesinde dahil tatmin edici. LaCie, sürekli olabilir LaCie RAID monitöre adlı bir yardımcı program her yerde sabit disklerin durumunu izler ve herhangi bir işlev bozukluğu engeller de sağladı. Intego Backup Manager Pro yedekleme yazılımı da sağlanan tam sürüm lisans ile o zaman makinesi için iyi bir alternatif, ama Intego yazılım temelde aynı olan Apple ise değil.
Capture d’écran 2012-02-27 à 11.29.56 Capture d’écran 2012-02-27 à 13.26.06
Ayrıca, doğrudan ikinci bağlantı noktası Thunderbolt, LaCie 2big için bağlı HDMI Mini DisplayPort Adaptör kullanarak bir HDMI ekran bağlanarak zincirleme test etti. Tüm işleri herhangi bir sorun olmadan ve tamamen şeffaf yağmurluk os x. Sanki gibi o was baðlý doğrudan MacBook Pro, sabit diskin ön düğmesi aracılığıyla olmasa bile, ekranın tam olarak kabul edilmektedir. Ancak, 2big enerjili elektrik sinyali ekrana geçmek için olmalıdır.
Gürültü ile ilgili, LaCie 2big nispeten ayrık. Sadece sabit diskler döndürme kalıcı hafif bir nefes yayarlar, ancak tüm çabuk unutulan bir klasik çalışma ortamında. Ya da evde sessiz bir ortamda çalışıyorsanız, diğer taraftan, bir MacBook Pro 15 inç, örneğin aslında daha fazla 2big gürültü unutmayın. Bu sabit disklerin ve fan 2big değil ne zaman aranır birkaç dakika sonra Dur belirtilmelidir.

Performans

Biz LaCie 2big Thunderbolt 4 yarar DiskSpeedTest, BlackMagic mevcut performansı ölçülen ücretsiz Mac App Store üzerinde. RAID 0 performans sadece mükemmel olarak bütün 341,4 mb/s okuma ve 325,9 mb/s yazma bir akış hızı görüntüler.
DiskSpeedTest-LaCie-2big-Thunderbolt-4To
RAID 0, sadece mükemmel performans için 2big görüntüler.
2Big performans görüntüler yapılandırılan RAID 1, mantıksal olarak burada ikinci olmak, tek bir sabit sürücü yetenekleri sınırlı düştü ilk sadece bir kopyası. Bu yapılandırmada, Debi 144,5 mb/s okuma ve 142,4 mb/s yazma aşmaz.
DiskSpeedTest-LaCie-2big-TB-Raid-1 DiskSpeedTest-LaCie-2big-TB-JBOD
RAID 1 ve jbod, performans ancak sabit diskler bireysel kapasiteleri ile sınırlı.
Performans jbod yapılandırma sadece performans sürücüleri olmadan oyun kapasitesi eklemek olduğunu biraz daha iyi. Akar ulaşmak 160,1 mb/s okumak ve 158.9 mb/s yazma, Mac os x RAID yazılım yönetimi hala delil performans üzerinde hafif bir etkisi vardır.
Biz de 1.27 gb ve Ramdiskin bir dosyanın bir kopyasını daha pratik bir test yapıldı, ram, bellek performansını tam olarak açığa çıkarmak için kullandığı sanal bellek disk bellek bant genişliği çok sabit diskler ve hatta en iyi ssd daha büyük Thunderbolt arabirimi tarafından sunulan. RAID 0, yazma 4 saniye 3.9 karşı geliştirdiği s okuma, 317,5 mb/s yazma ve 325 mb/s okumak için. RAID 1, bu rakamlar sırasıyla 8.4 vardır s ve 8, 2 s veya 151 ve 154 mb/s, oysa jbod içinde diğeri de bir anlamda kopya-in 7,5 saniye veya 169 mb/s yapılır.
Tüketim düzeyinde, geri kalanını almak için 23 watt için LaCie 2big Thunderbolt 4 görüntüler. Okuma ve yazma (RAID 0), tüketim herşeyi sadece 28 watt gider. Tüketim, başlangıç kısmında harici sabit disk ile bir ipucu 54 Watt yaylalar motorları uygulanmasında en önemli zirve bulunur.

Sonuç

2bigTB_front_back
Dış sabit sürücüler gibi 2big nihayet Thunderbolt arayüzü anlam vermek. MacBook Pro, iMac, Mac mini ve diğer MacBook Air, birim ödün vermeden yüksek performanslı harici depolama aygıtından şimdi yararlanabilir. Yaklaşık 620 Euro, LaCie 2big satılan 4 pahalı dinlenme, ama bize bu düzeyde performans elde etmek için şimdi fiyatı gigabayt başına maliyeti açısından üstün dss kullanmanız gerekir unutmayın. Nitekim 600 Euro, en iyi ssd, önemli M4 olarak ancak 512 gb boşluk sağlar, hatta daha yüksek performans. 2Big hd video dizüstü bilgisayarlarda, büyük miktarda veriyi, yönetim Kütüphane Fotoğraflar öylesine mükemmel ve özgün sabit disk sürücüleri Apple makinelerde yüklü üstün performans Mac os x, bir birincil sabit sürücüyü yüklemek gibi dışarıdan olmadan performans ya da kullanımı bile taviz hızlı yedekleme montajı için yeni perspektifler açar.
Thunderbolt arayüzü gerçekten hangi bağlantıları ciddi başlayan makineler yeteneklerini sınırlamak için Mac serbest bırakır. Mac hangi aralığın yalnızca gerçekten ölçeklenebilir makine kalır ve kim hala Thunderbolt gelişi için bekleyen Pro, bu yeni arabirimi yeni kullanımları notebooklar, iMac ve Mac mini düşünün sağlar. 2Big ile teknoloji demokratikleşme için yapılan ilk adım vardır. Yalnızca sürücülerin fiyatları daha makul hale geliyor beklemek kalır. Ayrıca LaCie tek üretici firma ile Thunderbolt ürünleri ticaretinde aslında mevcuttur ve LaCie ürünlerinin hala en uygun orada sözü olduğunu unutmayın. KAYNAK http://www.macworld.fr/article/mac/test-lacie-2big-thunderbolt-to/525275/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder