Translate

Popüler Yayınlar

3 Mart 2012 Cumartesi

Japon robot'la kayıp şeyleri bulabilirsiniz


emiew web
Robot EMIEW2 tanımlar ve nesneleri bulur ve insan yüzleri tanıyabilir


Tokyo - Eğer gözlük koymak nerede unuttunuz? Bir Japon robot sizin için onları bulmak ve nerede olduklarını size rehberlik eder.

EMIEW2 adlı kırmızı ve beyaz robot, altı yaşında bir çocuğun büyüklüğünde ve bacaklarının alt kısmında tekerlekleri üzerinde yerde uyuyor.

Ancak robot, 2005 yılında girmiştir ve elektronik firması Hitachi tarafından geliştirilen bir son sürümünü belirlemek ve bu kanıtlanmıştır nesneleri bulun ve insan yüzlerini tanıması için yeterli yapay zeka var .

Diye bir nesne gördüğünde, robot kendi veritabanında saklanan görüntüleri ile renk ve şekil karşılaştırmak için kafasına monte edilmiş iki kamera kullanır.

"EMIEW internetten çeşitli nesnelerin görüntüleri toplar ve harici bir veritabanı üzerinde saklar," Takashi Sumiyoshi geliştirici söyledi.

"O zaman rengi ve şekli karşılaştırarak ne olduğuna dair bir şey göstermek, EMIEW rakam. Bir nesne isim varsa, onu ve kılavuzu nerede olduğunu için araştırma Emiew.

Birim kolay taşıma için kat 14 kg ve bacaklar ağırlığındadır.Robotun geliştiricileri bunu pazarlamaya niyetli, ancak sonunda hemşirelik huzurevleri, hastaneler, ve sonuçta evin standart bir özellik haline gelecek düşünmüyordu. - Reuters






 Hitachi eBworx için devralma teklifi başlattı
Şirket, Perşembe günü akşam tüm lesactions kazanmak için olası konumunu Hitachi bir mektup aldı  Cuma günü söyledi. "Potansiyel alıcı (veya potansiyel alıcı ait bir bağlı) Şirket tarafından tutulan hazine hisseleri hariç hisse senetlerinin nominal değerinin en az% 85 kabullerin minimum düzeyde olan hisselerinin tamamının sahiplerine gönüllü bir şartlı genel teklif yaparak hisseleri satın almak için teklif "diye potansiyel dit.eBworx dedi alıcı Nisan 2012 tarafından gerekli tebliğ etmek suretiyle bir teklif hazırlaması bekleniyor. "Mektubun içeriği hakkında tartışırken olan, yönetim kurulu (yürürlükteki kanunlar ve yönetmeliklerin izin verdiği ölçüde) durum tespiti yapmak için bir potansiyel alıcı kabul etti "dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder