Translate

Popüler Yayınlar

27 Şubat 2012 Pazartesi

Intel SSD 520 Yorum: Cherryville SandForce Güvenilirlik Getiriyor

Intel şimdi bir kaç ay SandForce tabanlı sürücü üzerinde çalışmakta olduğu söyleniyordu, ancak bu bile söylentiler Intel ve SF Bu sürücüde çalıştı ne kadar uzun süre saklanması olamazdı. Intel'e göre, ilişkinin 1.5 yıl önce başladı. Yine de kendilerine ait bir 6Gbps kontrol yoksun ve pazarın geri kalanı ile rekabetçi kalmak isteyen Intel, (zaman) yayınlanmamış SF-2281 kontrolör dayalı bir sürücü oluşturma hakkında SandForce yaklaştı. Yaklaşık altı ay sonra, ilk test ve doğrulama sürücüde başladı. Yani OCZ Vertex ilk 3 Pro önizleme olduğu zamanlarda, doğru, Intel, sadece geniş doğrulama işlemi başlamıştı.

Intel sürüm için sürücü off imzalayacağını önce kod adı Cherryville, Intel'in SSD 520 doğrulama tam bir yıl kadar gideceğim. Aslında, bugün geç 2011 sürümünden Cherryville geri itti ki Intel'in doğrulama sırasında kadar kırpılmış bazı çözülmemiş sorunlar oldu.


Intel'in yorucu doğrulama sonunda herkes için SandForce sürücülerin daha iyi yapacak, ama şimdi Cherryville firmware münhasır kalır. Intel SandForce ile düzenlemenin ayrıntıları ile kayda gitmek olmaz, ama bir araya getirmek idare ettik ne gelen Intel Cherryville firmware zaman sınırlı bir süre için özeldir. Bu münhasırlık anlaşması olasılıkla SF-2281 bir 3. nesil kumanda ile değiştirilir bazen sonra sona erer. Genel ortağı yazılım ama özel terimler kamu bilgi olmayan bağlantı noktası hata düzeltmeleri SandForce izin veren bazı boşluklar vardır.Önemli takeaway Intel'in firmware sabitlenmiş bir şey olduğunu mutlaka yakın vadede diğer SF-2281 tabanlı sürücüler sabit olmak için gitmiyor. Cherryville Diğer SF-2281 sürücüleri çok benzer bir performans sergiliyor olsa da, daha güvenilir olmalıdır, çünkü bu önemli bir ayrımdır.


Intel uzunca bir süre bu firmware üzerinde çalışıyor olarak, 520 son on iki ay içinde güncellendi SF-2281 firmware eski bir şube kullanır olasıdır.
BSOD Geri, ama değil Intel

Ekim SandForce geri belli platformlarda SF-2281 sürücülerde beklenmedik BSODs sonuçlanan bir firmware sorunu bulduklarını açıkladı. Müşterilerine tamamen ayrı bir konudur, bir süre rapor edildiğini hata keşfetmek için SandForce birkaç ay sürdü neden. SandForce hızlı OCZ ve diğer ortaklara firmware dışarı itti. Bizim kendi iç test güncellenmiş firmware rezil BSOD tedavi gibi görünüyordu ortaya koydu.

Sadece arka plan olarak, bizim SSD test incelemesi canlı gider kez üzerinde nadiren. Önerdiğimiz herhangi bir sürücü şirket içinde bir yerde bir birincil kullanımı makinenin içine attı alır. Biz zaman içinde herhangi bir hata veya performans sorunları da dahil olmak üzere, sürücü davranışlarını izlemek. Bu uzun vadeli bir test süreci ay içinde gerçekleşir. Bu uzun süreli testler sonuçları geleceği yorumları ve öneriler içine katlanır.




BSOD nihayetinde çalıştığı sürece sistemi kesmeden sürücü sonuçlanır SandForce güç durumu mantığı bir hatadır. Windows sıcak Eğer bir hayranı olmadığını çıkıyor un takarak bu BSOD sonuçlanır, üzerinde çalıştığı sürücü. Biz güncelleme geçen Ekim olarak tespit edildi ikisi de BSOD sergilenen iki sistem vardı.


 Şans bu ki o başka bir makineye bu göç sırasında, kendi Brian Klug iki hafta önce yaptığı 240GB Intel olmayan SF-2281 tabanlı SSD ile beklenmedik bir kaza rastlamak oldu.Kazasında geçen yıl rezil BSOD konuya doğada benzer bir F4 BSOD oldu. Biz BSOD hata çoğaltılamaz sistemlerinin son iki yıl firmware güncellemesi ile tedavi edilirken, Brian'ın sistemi (X58/Core i7 inşa) Battlefield 3 oynarken düzenli BSODing edildi. Oyunlar sık sık SandForce firmware de güç hal mantık vurgulayarak iyi bir iş yapar boşta ve yük, dönemleri arasında geçiş olarak SF-2281 BSOD sorunu tetiklemek için büyük bir yol olmuyor. Ben hemen BSOD Intel'in sürücü kaldı olmadığını görmek için Brian Intel SSD 520 gönderilir. Cherryville geçiş kaçıp gitmek Brian'ın BSODs neden oldu. Gerçekten SF-2281 BSODs en son kullanıcı raporları sabit firmware ile gitti, ama biz hala çözümsüz kalmasının izole konuların duydum. Intel 520 firmware ile yaptı ne olursa olsun hala genel SF-2281 firmware kalır sabit sorunları gibi görünüyor.

Bu iki şeyden biri anlamına gelir Bu aslında tehlikeli bir örnek olduğunu.İlk olasılık SandForce bugünkü firmware kusurları haberdar ve ortakları bunu açıklamadan (veya yasal olarak engellenir) karşı tercih edilmiş olmasıdır. SandForce için belki ikinci ihtimal, ve daha kötüsü, Intel belirlemek ve SandForce bu var veya ele alındı ​​bilmeden SF-2281 firmware bir hatayı düzeltmek mümkün olmasıdır. Kimse ben emin olamayız Intel / SandForce anlaşması hakkında kayda gitmek için istekli olduğu gibi ben eski var sanıyorum ama.

Intel, 520 başka SF-2281 sürücüye göre çok daha az F4/F7 BSODs sahip olması bekleniyor söyleyerek rekor gitti. Ben "daha az" ibaresi okunur mıyım Intel sordu, ama cevap hayır oldu - 520 Intel SSD 510 ve 320 'e benzer güvenilirlik sahip olması bekleniyor.




Intel SSD 520 Fiyat Karşılaştırma
60GB 120GB 180GB 240GB 480GB
Intel SSD 520 (SF-2281) $149 $229 $369 $509 $999
Kingston HyperX (SF-2281) N/A $205 N/A $420 N/A
OCZ Vertex 3 (SF-2281) $95 $190 $240 $375 $850
Samsung SSD 830 $110 $220 N/A $360 $800

Geçen yıl Intel, tüketici pazarına gelen kurumsal sunucu ve istemci piyasalara bir hareket de ima etti.520 en yüksek fiyat muhtemeldir önemli değil, ama tüketiciler için daha yüksek fiyat fark edilir - Özellikle piyasada artık Samsung gibi şirketlerin iyi seçenekleri ile.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder